Cotidianul regional a protestat fata de decizia patronului Universitatii Craiova de a interzice accesul ziaristilor acestei publicatii la meciurile Stiintei, cazul urmand sa intre in discutie la Comisia de Disciplina peste doua saptamini. Chiar daca nu sint afiliati Federatiei Romane de Fotbal, jurnalistii au apelat la judecata comisilor de spacialitate pentr a putea sa-si exercite meseria. Masura luata de conducerea clubului craiovean de a refuza eliberarea acreditarilor pentru ziaristii celor doua cotidiene reprezinta o incalcare a dispozitiilor art. 50 din Regulamentul Disciplinar al FRF, dar si a Legii nr. 69/200 a Educatiei Fizive si Sportului

Cazul de la Craiova, unde redactorii de la Gazeta de Sud au fost impiedicati sa asiste la meciurile disputate de echipa locala pe teren propriu, este singular in Romania si va fi judecat de Comsiia de Disciplina. "Plingerea alaturata, adresata Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, reprezinta o reactie normala fata de maniera incalificabila in care clubul de fotbal Universitatea, in special finantatorul, obstructioneaza exercitarea profesiei de jurnalist de catre redactorii sportivi ai GdS. In afara de faptul ca jucatorilor echipei, antrenorilor si oficialilor clubului li s-a interzis acordarea de declaratii si furnizarea de informatii, FC Universitatea nu recunoaste valabilitatea legitimatiilor Asociatiei Presei Sportive pentru redactorii si fotoreporterii GdS, interzicind accesul ziaristilor la masa presei stadionului "Ion Oblemenco" si a fotoreporterilor pe terenul de joc, obligindu-ne astfel sa ne exercitam meseria de redactori si fotoreporteri doar din tribuna, printre spectatori.

De-a lungul ultimelor doua sezoane fotbalistice, finantatorul si oficialii clubului Universitatea s-au pretat la o avalansa de sicane indreptate asupra redactorilor departamentului sport de la GdS, inclusiv a conducerii ziarului. In 2006, un oficial al clubului a injurat si lovit un redactor, iar in primavara acestui an, chiar finantatorul echipei a intentionat sa loveasca un ziarist, apoi a aruncat cu un pahar de suc in respectivul, injurandu-l si amenintindu-l cu moartea.

Am spus-o raspicat ca nu avem absolut nimic cu echipa de fotbal, asa cum incearca unii pigmei din anturajul finantatorului sa acrediteze ideea printre suporteri, iar demersul facut la FRF este unul prin care dorim doar sa se respecte presa independenta, dreptul la informare al ziaristilor, consfintit in Constitutia Romaniei. Si asta, pentru a putea informa corect opinia publica.

In situatia noastra se afla si colegii departamentului sport de la cotidianul Expresul de Sud din Craiova, motiv pentru care ne-am adresat impreuna forurilor fotbalistice din Romania pentru faptul ca ni se interzice exercitarea profesiei de ziarist. ()", se arata in protestul trimis FRF, LPF, Asociatiei Presei Sportive, Clubului Roman de Presa si Agentiei de Monitorizare a Presei.