Ion Iliescu l-a acuzat ieri, din nou, pe Mircea Geoana ca e prostanac. Acum i-a spus in alt mod: ca n-are inteligenta politica.

Cei doi presedinti ai PSD, Mircea Geoana si Ion Iliescu, s-au contrat dur ieri-dimineata in sedinta conducerii partidului. Nervos pe interviul dat cu o zi in urma de Geoana la Rompres, in care acuza ca pesedistii care se opun motiunii de cenzura au probleme grele de dosar, Iliescu a rabufnit in sedinta. „N-ai inteligenta politica", l-ar fi acuzat Iliescu pe Geoana, potrivit unor surse prezente la sedinta. Geoana a parat spunind ca nu s-a referit la Iliescu in interviul respectiv si ca o decizie luata de majoritate trebuie respectata si de minoritate. In apararea lui Geoana au sarit majoritatea liderilor PSD, unii dintre ei acuzindu-l in mod direct pe Iliescu ca nu e democrat daca nu respecta deciziile majoritatii. La iesirea din sedinta, Ion Iliescu a spus ca Geoana s-ar fi referit la altcineva. „Il privesc. Sint declaratii personale. A dat de inteles ca nu s-a referit la oameni din partid", a spus Iliescu. Cind i s-a reamintit ca Geoana s-a referit la persoane „inclusiv din PSD", Iliescu a adaugat: „Sa fie sanatos".

Ulterior, in sedinta grupului senatorial, Ion Iliescu si apropiatii sai au amenintat ca nu semneaza motiunea de cenzura a PSD, ne-au mai declarat surse din partid. Motiunea de cenzura impotriva guvernului Tariceanu trebuia depusa astazi, dar ea a fost aminata pentru saptamina viitoare. „Se mai lucreaza la document", au declarat oficialii partidului.