Seful statului a facut ieri o descindere-fulger la sediul Administratiei Prezidentiale, la mai putin de 48 de ore de la operatia de tiroida. Cotidianul va prezinta in exclusivitate detalii despre vizita presedintelui.Basescu s-a suit la volan si a dat
o fuga pina la Cotroceni „Credeati ca ati scapat, chiar si pentru doua zile?! Ei bine, uite-ma! Ha, ha, ha!", i-a salutat ieri seful statului, in stilu-i bine cunoscut, pe angajatii cabinetului sau de la Palatul Cotroceni. Basescu a descins pe neasteptate la Presedintie, desi, cu mai putin de 24 de ore inainte, la externarea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat la tiroida, promisese ca va sta macar doua zile acasa, asa cum i-au recomandat medicii. „Nu mai am stare", le-a marturisit presedintele unor apropiati, dupa care s-a suit la volanul masinii proprii si nu s-a mai oprit decit la intrarea principala a Palatului Cotroceni. „Va tineti dupa mine", le-a zis garzilor sale de corp, care nu stiau nimic despre traseul pe care urmau sa-l parcurga. Dupa citeva sute de metri, seful dispozitivului de securitate a inteles unde se duce presedintele si a luat imediat masuri de asigurare a traseului.

Militarii de la poarta Palatului Cotroceni nu au fost surprinsi decit atunci cind au auzit prin statiile radio ca „Obiectivul" se indreapta spre ei. La intrare, Basescu i-a salutat, coborind geamul masinii. Dupa schimburile de amabilitati de pe scari si din birouri, presedintele s-a indreptat spre cabinetul sau. A crapat usa si i-a intrebat, rizind, pe functionarii ramasi perplecsi: „Cu ce va ocupati?". A luat apoi sintezele evenimentelor si informarea zilnica realizata de Autoritatea Nationala de Informatii (ANI). „In parametrii asteptati", a pus el „diagnosticul" dupa lecturarea primelor date de pe sinteza informationala a ANI.

In coltul din dreapta sus al mapei bleumarin, pe care doar doi oameni din Romania o mai primesc, scrie „secret de stat". Presedintele a ridicat telefonul si a sunat pe reteaua operativa criptata. A spus codurile corespunzatoare din dreptul informatiilor aflate in mapa, ascultind apoi amanuntele. „E limpede, multumesc", a raspuns. Erau date despre evolutiile de ultima ora din zona Asiei.

Cind a ajuns in dreptul capitolului „Motiunea de cenzura a PSD" al sintezei politice, Basescu a scapat un hohot de ris, fara alte comentarii. Apoi s-a intilnit scurt cu o parte dintre consilieri, dupa care si-a luat dosarele la subrat si a plecat. „Aveti grija cum lucrati, ca aveti presedintele in convalescenta", a spus el si a plecat spre casa. „Ma intorc", le-a aruncat el consilierilor de la Cotroceni pe cind se suia in masina.