In primul semestru, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 51% fata de aceeasi perioada din 2006, iar compania estimeaza 110 milioane de dolari in acest an.

Compania Asesoft Distribution, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT de pe piata, a anuntat o crestere a cifrei de afaceri cu 51% in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a ajuns, astfel, la 40,3 milioane de dolari, iar reprezentantii sai estimeaza o cifra de afaceri de 110 milioane de dolari pe intregul an, comparativ cu 72,2 milioane de dolari anul trecut.

„Evolutia foarte buna din prima parte a anului ne face sa crestem previziunile la nivelul intregului an, pina la o cifra de 110 milioane de dolari, fata de 95 de milioane cit ne-am propus in planul de afaceri initial. Cresterea Asesoft Distribution este o urmare a evolutiei pozitive a pietei, a adaugarii unor nume importante precum Microsoft, Western Digital, Kingmax si BitDefender, a unor game noi de produse si a intaririi canalului propriu de parteneri", a precizat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution. El a precizat ca Asesoft practica o marja a profitului de 3-4%, la fel ca restul pietei IT. „Dupa estimarile noastre, piata de hardware IT locala va avea o evolutie intre 25 si 30%, data de cresterea cererii in segmentul companiilor, dar si prin adoptarea tehnologiilor noi la o scara extinsa de utilizatori", a mai afirmat Iulian Stanciu.

Cea mai recenta colaborare realizata de Asesoft Distribution este cea cu BitDefender, lider tehnologic la nivel mondial in domeniul securitatii datelor. Acest parteneriat a fost o premiera pentru Asesoft Distribution, fiind primul incheiat cu un producator de solutii de securitate. Asesoft Distribution va promova solutiile BitDefender dedicate companiilor medii si mari, dar va avea in portofoliu si produse pentru securitatea calculatoarelor individuale.

Asesoft Distribution livreaza produse IT catre peste 1.000 de companii active. Compania este certificata ISO 9001 si activeaza prin reteaua de parteneri in tara si in Serbia. Asesoft Distribution distribuie o gama completa de produse, reprezentind furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Intel, Kingmax, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Sony, Western Digital.