Presedintele Traian Basescu a plecat de la Spitalul Militar Central ieri, la orele pranzului, la scurt timp dupa ce medicii sai au anuntat intr-o conferinta de presa decizia de externare si dupa ce a facut o declaratie pentru jurnalistii prezenti in
Presedintele Traian Basescu a plecat de la Spitalul Militar Central ieri, la orele pranzului, la scurt timp dupa ce medicii sai au anuntat intr-o conferinta de presa decizia de externare si dupa ce a facut o declaratie pentru jurnalistii prezenti in curtea spitalului, informeaza Mediafax.Presedintele Traian Basescu a declarat, la iesirea din Spitalul Militar Central, unde a fost operat de tiroida, ca putea sa se externeze inca de sambata seara, dar medicii nu i-au permis. Presedintele a iesit din spital insotit de Maria Basescu si de membrii echipei medicale. El a facut o fotografie de grup cu sotia sa si cu medicii, apoi a multumit pe rand cadrelor medicale."Puteam sa ies de aseara, dar nu m-au lasat doctorii", a spus Basescu, adaugand ca se simte bine si ca pregatirea operatiei a fost "excelenta". El a spus ca a avut foarte multa incredere in echipa medicala, remarcand profesionalismul acesteia si decenta de care au dat dovada medicii. Şeful statului a precizat ca aceasta problema la tiroida i-a fost depistata inca din luna iunie, cand a facut analizele pe care le repeta o data la trei luni.Intrebat cand se va intoarce la Cotroceni, seful statului a spus ca "doua-trei zile va sta pe langa casa". "Pot sa ma duc direct la Cotroceni, dar este totusi o taietura si plaga e inca neprinsa, asa ca respect indicatiile medicilor de a sta doua-trei zile pe langa casa", a spus presedintele.Managerul Spitalului Militar Central a precizat ca problemele de sanatate ale presedintelui Traian Basescu au fost rezolvate cu succes, iar in prezent starea acestuia este foarte buna, astfel ca echipa medicala a apreciat ca poate fi externat duminica.Doctorul Mircea Ghemigian, cel care l-a operat pe presedintele Basescu, a spus ca acesta va fi externat duminica dupa-amiaza, dupa 24 de ore de la interventia chirurgicala, "starea sa de sanatate fiind exceptionala". Acesta a precizat ca evolutia post-operatorie a fost favorabila atat in cursul zilei de ieri, cat si in dimineata zilei de duminica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.