Evolutia de saptamana trecuta a pietei bursiere a fost caracterizata de o lichiditate redusa si de scaderi usoare de preturi, in lipsa unei bune reprezentari a ordinelor de cumparare, apreciaza analistii KTD Invest.Au dominat tranzactiile cu actiunil
Evolutia de saptamana trecuta a pietei bursiere a fost caracterizata de o lichiditate redusa si de scaderi usoare de preturi, in lipsa unei bune reprezentari a ordinelor de cumparare, apreciaza analistii KTD Invest.Au dominat tranzactiile cu actiunile din sectoarele financiar-bancar, in timp ce investitorii s-au aratat mai putin interesati de emitentii din celelalte sectoare.Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la BVB a scazut la 25,7 milioane lei, comparativ cu 49,03 milioane lei de saptamana anterioara. Valoarea tranzactionata totala s-a redus la jumatate.Indicele BET a pierdut 1,3% iar BET-C a consemnat o depreciere de 1,2% pana la 6.933,29 puncte. BET-FI a scazut cel mai mult, cu 3,61%, pana la nivelul de 81.458,3 puncte, sub nivelul suport de 82.000 de puncte.SIF au evoluat negativ saptamana trecuta. Valoarea totala a schimburilor cu actiuni SIF s-a cifrat la 49,6 milioane lei, reprezentand 38,6% din rulajul total al bursei.Societatile bancare au fost printre emitentii preferati de investitori. Valoarea tranzactionata totala a fost de 25,4 milioane lei (in crestere cu 12,3%).Sectorul petrolier nu s-a aflat in sfera de interes a investitorilor in aceasta saptamana. Valoarea tranzactionata totala s-a cifrat la 11,58 milioane lei (de 8 ori mai redus decat cel de saptamana trecuta) si a reprezentat doar 9% din rulajul bursier total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.