CNVM l-a amendat miercuri pe Adrian Andrici, investitor persoana fizica, cu suma de 887.788,6 lei, considerand ca modul in care acesta a realizat tranzactii cu actiunile Petrom si Rompetrol pe 31 martie 2006 a avut ca efect fixarea pretului la un niv
CNVM l-a amendat miercuri pe Adrian Andrici, investitor persoana fizica, cu suma de 887.788,6 lei, considerand ca modul in care acesta a realizat tranzactii cu actiunile Petrom si Rompetrol pe 31 martie 2006 a avut ca efect fixarea pretului la un nivel artificial la momentul inchiderii pietei, noteaza Mediafax. Amenda reprezinta jumatate din valoarea tranzactiilor efectuate de Andrici in acea zi cu actiuni Petrom si Rompetrol Rafinare. Andrici a fost membru in CA al SIF Muntenia, iar in toamna anului 2005 a devenit actionar majoritar al producatorului de bere Haber Hateg. Actiunile Petrom au inchis sedinta din 31 martie 2006 in scadere cu 0,9%, la 56,5 bani pe actiune, iar tranzactiile totale derulate cu titlurile Rompetrol Rafinare au insumat 5,16 milioane de lei, in conditiile cresterii pretului cu 1%, la 9 bani pe unitate. La inchiderea sesiunii de tranzactionare din 31 martie, in ultimele patru secunde ale ultimului minut, cotatia actiunilor Petrom a inregistrat o scadere brusca, de la 0,5800 lei la 0,5650 lei, pret la care s-a inchis sedinta, operatiunile care au dus la diminuarea pretului fiind intermediate de Swiss Capital in numele clientului Andrici Adrian, informeaza o ordonanta a CNVM. Totodata, CNVM precizeaza ca, la sfarsitul sedintei din aceeasi zi, in ultimele sapte secunde ale ultimului minut, actiunile Rompetrol au inregistrat o crestere brusca, de la 0,0880 lei la 0,0909 lei, cotatie de inchidere. Şi in acest caz tranzactiile care au dus la cresterea pretului actiunilor Rompetrol au fost intermediate de societatea de brokeraj in numele clientului Andrici Adrian. La BMFMS, Andrici avea pozitii deschise pe DESNP (contracte futures derivate pe actiunile Petrom - n.r) pe vanzare si, totodata, pozitii deschise pe DERRC (contracte futures derivate pe actiunile Rompetrol Rafinare - n.r) pe cumparare. El a motivat vanzarea SNP si cumpararea RRC la sfarsitul sesiunii de tranzactionare ca fiind solutia de indreptare a unei tranzactii de cumparare SNP efectuata gresit in cursul zilei de catre agentul sau de servicii de investitii financiare (agentul a cumparat din greseala SNP in loc de RRC).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.