Firma Jafco Holding Romania, actionarul majoritar al Chimopar Bucuresti, va dezvolta, in parteneriat cu un consortiu de banci internationale, un proiect comercial estimat la 150 milioane euro pe amplasamentul actual al fabricii de materiale chimice d
Firma Jafco Holding Romania, actionarul majoritar al Chimopar Bucuresti, va dezvolta, in parteneriat cu un consortiu de banci internationale, un proiect comercial estimat la 150 milioane euro pe amplasamentul actual al fabricii de materiale chimice din Capitala, uzina urmand sa fie relocata.Ansamblul comercial va include, printre altele, un Media City Mall - cu 115 magazine, un hipermarket si mai multe cinematografe -, galerii si depozite de mobila, dezvoltate pe un teren cu o suprafata de 26 de hectare, in zona de sud a Bucurestiului, au declarat surse din piata imobiliara. Lucrarile vor fi initiate in aprilie 2008 si vor dura 18 luni, potrivit surselor citate.Jafco Holding detine 73,1% din capitalul Chimopar - fosta Intreprindere Chimica Dudesti - , firma listata la Bursa de Valori Bucuresti. Jafco Holding este controlata de Jaffal Imad, cetatean libanez nascut in Guineea, cu o participatie de 93,4% din actiuni. Jaffal Imad este, totodata, directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Chimopar.Fondul Proprietatii de Stat a privatizat Chimopar la 18 ianuarie 1999, prin vanzarea pachetului de 58,9% din actiunile pe care le detinea in societate catre Smartcom Impex SRL. Pretul a depasit cu putin un milion de dolari, suma mica in raport cu valoarea societatii. Conditia a fost, insa, realizarea unui volum de investitii de 9 ori mai mare (deci, 9,4 milioane dolari). La 23 martie 1999, FPS a acceptat modificarea cumparatorului din contractul de vanzare-cumparare, acesta fiind Jafco Holding Romania. Prin efectul actului aditional, Jafco Holding a preluat integralitatea obligatiilor prevazute in contractul de privatizare, inclusiv cea de efectuare a investitiilor.Mai multe fabrici din Bucuresti, dezvoltate inainte de anul 1989 pe terenuri cu suprafete mari, sunt vizate de dezvoltatori imobiliari. Un exemplu este fabrica Semanatoarea, unde proprietarul unitatii, grupul MY-O, a anuntat ca va construi un ansamblu imobiliar amplu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.