Puterea comunista prorusa de la Chisinau intentioneaza sa riposteze prin trei mecanisme de santaj la modificarea legii cetateniei de catre Guvernul roman, care faciliteaza procedura de depunere a cererilor cetatenilor moldoveni in acest sens, coment
Puterea comunista prorusa de la Chisinau intentioneaza sa riposteze prin trei mecanisme de santaj la modificarea legii cetateniei de catre Guvernul roman, care faciliteaza procedura de depunere a cererilor cetatenilor moldoveni in acest sens, comenteaza Deutsche Welle. La randul sau, comisarul european Ludovic Orban a declarat ieri ca Executivul european vrea sa fie consultat daca Romania decide sa acorde vize la granita cetatenilor moldoveni, intrucat este o masura care poate avea implicatii pentru intreaga Uniune, potrivit NewsIn. Aceasta varianta a fost avansata luni de presedintele Traian Basescu.
In primul rand, administratia de la Chisinau va face cel mai probabil demersuri la Uniunea Europeana, unde va denunta faptul ca, prin acordarea masiva a cetateniei romane moldovenilor, Romania ar atenta la statalitatea Republicii Moldova, sustine Deutsche Welle. Comunistii moldoveni ar miza astfel pe o reactie dura din partea unor oficiali europeni, care isi exprimasera recent ingrijorarea fata de dorinta moldovenilor de obtinere a cetateniei romane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.