Un numar de opt medici, dintre care patru chirurgi, doi anestezisti si doi anatomopatologi, au participat sambata la interventia chirurgicala la care a fost supus Traian Basescu la Spitalul Militar. In urma operatiei, presedintelui i-a fost extirpat
Un numar de opt medici, dintre care patru chirurgi, doi anestezisti si doi anatomopatologi, au participat sambata la interventia chirurgicala la care a fost supus Traian Basescu la Spitalul Militar. In urma operatiei, presedintelui i-a fost extirpat lobul drept al tiroidei. Conform Administratiei Prezidentiale, operatia a decurs fara incidente anestezico-chirurgicale si la scurta vreme Traian Basescu a fost"orientat temoporo-spatial" si se simtea bine. Valeriu Turcanu, purtatorul de cuvant al Presedintiei, sustine ca examenul histopatologic din timpul operatiei a confirmat diagnosticul de gusa nodulara, cu noduli de natura benigna si ca Traian Basescu va fi externat cel mai tarziu luni. O analiza cu certitudine 100 la suta va fi gata in circa trei saptamani. Operatia a durat o ora si 45 de minute, a mai informat oficialul. Presedintele Basescu le-a multumit romanilor care i-au trimis mesaje de incurajare, medicilor care au participat la interventia chirurgicala si tuturor celor care au pregatit-o, a mai transmis Valeriu Turcan. Primele informatii privind reusita operatiei lui Traian Bases cu au aparut in jurul orei 12.30. Şeful statului a fost vizitat sambata la pranz de cele doua fiice. Acestea au stat aproximativ o jumatate de ora in Spitalul Militar, in jurul orei 13.15 plecand. Traian Basescu, ce s-a internat vineri, este insotit in spital, inca de dimineata de sotia sa, Maria.

Basescu a fost taiat, dar nu cusut
Medicii care l-au operat pe Traian Basescu spun ca presedintele se simte"excelent" dupa operatia pe tiroida, este"tonic","vorbaret" si"dornic de a-si relua activitatea" si au informat, pentru a risipi unele speculatii, ca operatia era obligatorie, tratamentul medicamentos nefiind eficient.

Medicul chirurg Mircea Ghemigean , seful echipei ce l-a operat sambata pe Traian Basescu, a explicat ca nodulii pe care ii avea erau necancerosi si ca procedura pe care a suferit-o seful statului este una practicata in toata lumea. Chirurgul a mai precizat ca, spre deosebire de majoritatea pacientilor din Romania supusi aceleiasi proceduri, seful statului a beneficiat de o tehnica speciala, adica ligaturarea vaselor de sange prin niste pense care ajuta la coagularea sangelui, astfel ca la aceasta operatie nu s-au folosit fire chirurgicale. Drept urmare, a explicat Ghemigean, cicatrizarea va fi mai rapida ca de obicei, iar seful statului isi va putea activitatea mai repede.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.