Spalatorii de parbrize de la semafoarele din Florenta vor fi pedepsiti cu pina la trei luni inchisoare, arata Ministerul Afacerilor Externe roman, intr-un comunicat remis redactiei Cotidianul. MAE indica faptul ca a fost informat de autoritatile ital
Spalatorii de parbrize de la semafoarele din Florenta vor fi pedepsiti cu pina la trei luni inchisoare, arata Ministerul Afacerilor Externe roman, intr-un comunicat remis redactiei Cotidianul. MAE indica faptul ca a fost informat de autoritatile italiene cu privire la intrarea in vigoare a masurii administrative incepind de la 28 august 2007.

"Din datele comunicate de autoritatile italiene, ar exista citeva zeci de persoane, printre care cetateni romani, care, in unele cazuri, au agresat fizic sau verbal conducatorii auto din oras, in special femei si batrini, solicitind sume de bani mai mari decit cele oferite uzual pentru astfel de servicii", arata comunicatul ministerului. Primarii din Verona, Milano, Bologna si Roma au manifestat disponibilitatea adoptarii acestei masuri si in orasele pe care le reprezinta.

Potrivit presei italiene, 80% dintre cei care spala parbrize la Roma sint romani, in general tigani, multi dintre ei copii si adolescenti, care si-au impartit orasele dupa modelul unor clanuri mafiote. Cistigurile lor ar varia pe zi intre 15 si 35 de euro, dar in spatele acestor "clanuri" se pare ca s-ar dezvolta afaceri de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.