O femeie din Norfolk, Marea Britanie, a devenit cea de-a sasea mireasa a familiei sale care a purtat aceeasi rochie de nunta, veche de 97 de ani. Charlotte Middleton a purtat cu mandrie rochia de sifon si satin, stralucind de-a drep
   O femeie din Norfolk, Marea Britanie, a devenit cea de-a sasea mireasa a familiei sale care a purtat aceeasi rochie de nunta, veche de 97 de ani. Charlotte Middleton a purtat cu mandrie rochia de sifon si satin, stralucind de-a dreptul la casatoria sa cu Mark Sisson. Rochia si-a facut debutul in 1910, in America, la nunta bunicii, fiind purtata ultima oara de mama sa, in 1975.     O minunata stire de septembrie. Luna ce aduce aminte de faptul ca isi face intrarea interesantul anotimp al anului: toamna. Incepe vremea nuntilor, a strugurilor "tata vacii" - forma bobului a dat o laptoasa denumire populara. Incepe certitudinea ca vara a trecut cu viteza supersonicului din floarea-soarelui. Ca unii dintre cei pe care ii stiam (sau pe care credeam ca-i stim) au semnat condica la oficiul  fortelor de munca ale mortii in miezul verii. Atunci cand pana si moartea isi ia concediu.  Se spune, in popor si nu numai, ca toamna este anotimpul realizarilor, al lucrurilor bine facute. "Avem treaba" poate fi lozinca rigida a anotimpului. Treaba nu inseamna numai conserve si heirup. Treaba mai poate insemna si suma regulilor, multumirilor, sentimentelor, tragandu-se linia pentru un rezultat stupefiant: anularea varstei. Si atunci, de ce sa nu ne inchipuim ca toamna se afla intr-un fel de "stop-joc". Nu in asteptare, nu in resemnare, ci la panda. Spectator al propriei frunze si, totodata, spectator al frunzelor in general. Intr-o amorteala moale, dulce, adormitoare. Dar cea a unui invatacel care nu isi mai recunoaste Pygmalion-ul, pentru simplul motiv ca s-a contopit cu el.  Si acum, doamnelor si domnilor, la treaba.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.