P. Alexandrescu: "Spalati-va in fie-care seara, cu apa calda si sapun negru, stergeti apoi bine pielea cu alcool ether si pudrati la urma cu talc. Pe cap spalati-va cu decoct de lemn de Penama". N. Matau: "Este indicat sa purtati un brau. Mancati
P. Alexandrescu: "Spalati-va in fie-care seara, cu apa calda si sapun negru, stergeti apoi bine pielea cu alcool ether si pudrati la urma cu talc. Pe cap spalati-va cu decoct de lemn de Penama". N. Matau: "Este indicat sa purtati un brau. Mancati cate putin, insa de mai multe ori pe zi, nu beti lichid in timpul mesii. Dupa masa trebue sa stati intins pe pat timp de o jumatate de ora. Nu consumati alcool, ardeiu, mustar si celelalte condimente. Luati in fiecare seara la culcare cate o lingura de oleu de parafina". Beius: "Tratamentul de care vorbiti este destul de complicat si cere sa fie aplicat de un medic specialist. Se fac spalaturi si dilatatiuni. Contra sla­bi­ciunei sexuale trebue sa urmati un tratament special si foarte serios. La persoanele de varsta dumnea­voas­tra, rezultatele sunt foarte bune". "Negii se trateaza fie prin cauterizare cu galvano-cauterul, fie prin radiote­rapie, fie prin cauterizari cu acid ni­tric. Pentru a se vindeca de negi, ta­ra­nii uzeaza de urmatorul procedeu: freaca negii cu o bucata de slanina pe care o asaza apoi sub o piatra, pe pamantul umed. Cand slanina a putrezit, negii dispar. Daca insa piatra a fost miscata, totul trebuie in­ce­put din nou. Bineinteles ca in dosul acestei superstitii lucreaza numai sugestia: aceasta insa poate cu ade­va­rat sa produca si sa vindece negii, fapt recunoscut azi de toate somitatile medicale."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.