Dumitru a precizat ca militarul operat este Alex Octavian Zafiu. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii a mai precizat ca si cei doi militari transportati initial la spitalul din baza Qalat au fost dusi la Kandahar. In prezent, toti cei patru
Dumitru a precizat ca militarul operat este Alex Octavian Zafiu. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii a mai precizat ca si cei doi militari transportati initial la spitalul din baza Qalat au fost dusi la Kandahar. In prezent, toti cei patru militari raniti in incidentul de joi se afla la Kandahar. Initial, la Kandahar au fost transportati de urgenta locotenentul Nicolae Grigore si fruntasul Alex Octavian Zafiu, unul dintre ei ranit in zona gatului, iar celalalt la picioare. Sergentii majori Mircea Solomon si Marius Enescu, aflati in acelasi transportor, au primit asistenta medicala la spitalul militar din baza Qalat. Militarii romani sunt incadrati in Batalionul 33 Vanatori de Munte "Posada", dislocat in Afganistan din luna iulie 2007.
Un militar a fost ucis si alti patru au fost raniti, joi dupa-amiaza, in provincia Zabul din Afganistan, dupa ce un transportor amfibiu blindat a trecut peste un dispozitiv exploziv. Militarul ucis, sergentul major Aurel Marcu, in varsta de 31 de ani, era casatorit si avea un copil. El a fost decorat ieri, post-mortem, de presedintele Traian Basescu, cu Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi. Ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, si cel al Marii Britanii, Robin Barnett, si-au exprimat regretul pentru decesul militarului roman, subliniind in acest context contributia valoroasa a trupelor romanesti desfasurate in Afganistan. "Am aflat cu mare tristete de decesul sergentului major Aurel Marcu in Afganistan. Rugaciunile noastre se indreapta catre familia si prietenii sai, precum si catre camarazii raniti, locotenent Nicolae Grigore si fruntas Alex Octavian Zafiu. Le doresc amandurora insanatosire grabnica", a spus ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.