Producatorul roman de gaze Romgaz Medias vrea sa participle la proiecte legate de explorare, exploatare si reabilitare a unor sonde din Serbia in parteneriat cu firma autohtona Nis, a declarat directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorgh


Producatorul roman de gaze Romgaz Medias vrea sa participle la proiecte legate de explorare, exploatare si reabilitare a unor sonde din Serbia in parteneriat cu firma autohtona Nis, a declarat directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu.

Reprezentantii Romgaz au purtat deja primele discutii cu omologii sirbi, luna viitoare o delegatie Nis urmind sa vina la Medias pentru a se intilni cu oficialii firmei romanesti.

In alta ordine de idei, Romgaz poarta discutii cu gigantul rus Gazprom pentru incheierea unui parteneriat pentru importurile de gaze rusesti si pentru infiintarea depozitului de gaze de la Margineni, proiect evaluat la 300 de milioane de euro. Proiectul din localitatea nemteana este mai vechi, cele doua companii nereusind inca sa se inteleaga nici macar asupra a cine va plati studiul de fezabilitate.

Potrivit lui Radu, Romgaz si-a bugetat suma de 200 de milioane de euro anual pentru investitii in reabilitarea infrastructurii si exploatarea zacamintelor autohtone.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.