Incepind de luni, enciclopediile, cartile si CD-urile Cotidianul se intorc la chioscuri.Coada la chioscul de ziare e de domeniul trecutului:
Colectiile Cotidianul revin in tiraje mult mai mari Luna septembrie este, de obicei, incarcata de noi aparitii, atit in muzica, cit si in literatura. Editurile amina, de obicei, lansarile importante pentru a evita perioada verii in care oamenii sint in concediu si activitatea, din orice domeniu, este partial suspendata. Cotidianul nu face exceptie de la aceasta regula si s-a pregatit sa iasa pe piata cu o noua serie de 7 volume Enciclopedica, de data acesta intr-un tiraj mai mare pentru a se evita aglomerarile de la chioscurile de ziare, listele de asteptare sau celebrele placute de carton expuse inca de la primele ore ale diminetii cu „Nu mai avem Cotidianul!". Arta, stiinta, mistere, istorie, civilizatie sint citeva dintre domeniile explorate in monografiile enciclopedice ilustrate din Colectia Découvertes a prestigioasei Edituri pariziene Gallimard, editate in Romania impreuna cu Editura Univers. Startul noii serii e dat luni de volumul dedicat lui Brancusi - inventatorul sculpturii moderne. Miercuri, Colectia „Literatura" se relanseaza cu titluri noi selectate impreuna cu echipa Cotidianul. La implinirea unui an, Colectia „Literatura" se apropie de 2.000.000 de exemplare vindute. Cel de-al patruzecilea volum al colectiei va propune intilnirea cu laureatul Nobel Knut Hamsun, prezent in colectie cu romanul „Foamea". Urmatoarele aparitii vor fi semnate de autori interesanti, controversati, distinsi cu premii literare prestigioase. Unul dintre cei mai controversati autori italieni, Curzio Malaparte, este prezent cu romanul „Piele", un titlu care a fost trecut pe lista neagra a Bisericii Romano-Catolice „Index Librorum Prohibitorum". Citeva dintre cele mai cunoscute carti pe care le veti primi miercurea impreuna cu ziarul Cotidianul sint „Golem" - Gustav Meyrink, sau „Tropicul Cancerului" - Henry Miller. Printre autorii prezenti in aceasta toamna in colectie cu traduceri in premiera in Romania, se numara Ben Rice - „Pobby and Dingan", Achmat Dangor - „Bitter Fruit", J.L. Carr, Jack Kerouac – „Book of dreams" sau Marilynne Robinson, cu „Gilead", cartea care a luat Premiul Pulitzer in 2005. Pretul pentru pachetul Cotidianul cu carte este de 5,9 lei.

A doua serie a Colectiei „Simfonica" debuteaza vineri cu „Anotimpurile" lui Vivaldi, in interpretarea magnifica a renumitilor muzicieni de la The Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului-violonist Jonathan Carney.

Titlurile Enciclopedica:

10 septembrie: „Brancusi. Inventatorul sculpturii moderne" 17 septembrie: „Japonia. Eterna fascinatie" 24 septembrie: „Gaudi, Vizionarul" 1 octombrie: „Francmasoneria. Secretele Fratiei" 8 octombrie: „Moise, Omul care l-a intilnit pe Dumnezeu" 15 octombrie: „Frumusetea. O istorie a eternului feminin" 22 octombrie: „Freud. De la tragedie la psihanaliza" Pret pachet Cotidianul + Enciclopedica: 11,9 RON

In aceasta serie Simfonica:

14 septembrie: Antonio Vivaldi 21 septembrie: Joseph Haydn 28 septembrie: Franz Schubert 5 octombrie: Felix Mendelssohn 12 octombrie: Hector Berlioz 19 octombrie: Gustav Mahler 26 octombrie: Antonin Dvorák Pret pachet Cotidianul + brosura + CD: 7,9 RON