Fete care-si vindeau trupul au fost saltate in noaptea de joi spre vineri de pe strazile Capitalei, cu ocazia unei actiuni a politiei la care au invitat si jurnalisti.





Prima oprire din programul raziei: Sect

Fete care-si vindeau trupul au fost saltate in noaptea de joi spre vineri de pe strazile Capitalei, cu ocazia unei actiuni a politiei la care au invitat si jurnalisti.

Prima oprire din programul raziei: Sectia 8 Politie, in jurul orei 23.00. Politistii tocmai adusesera la sectie sapte femei, prinse in flagrant delict, imbracate in treninguri si incaltate cu slapi. Isi ascundeau fata cu bluzele si nu se lasau filmate. Doar Nicoleta, de 29 de ani, a recunoscut ca ii place ceea ce face. "De trei ani ma prostituez si-mi place. Am acasa trei copii mici, pe care trebuie sa-i cresc", spune ea. Cistiga pe noapte aproape 100 de lei si presteaza pentru 5-6 clienti intr-o seara, in zonele Matasari sau Muncii. Are la politie mai mult de 80 de dosare si o groaza de amenzi, pe care nu le-a platit.

Urmatoarea oprire a fost la sectia 1, unde alte sapte femei au fost luate de pe bulevardul Magheru, dar care erau mai bine imbracate - fustite scurte, pantofi cu toc, bluze cu decolteuri si gentute colorate - si faceau haz de eveniment. Ele obisnuiesc sa spuna ca se prostitueaza "pe scala din Milano" (zona cinematografului Scala - n.r.), pe "un kilogram de cartofi si unul de ulei", dupa cum zicea o tinara care s-a recomandat cu virsta de 85 de ani. Fetele s-au laudat ca folosesc prezervative, scotind unul din gentuta si aratindu-l jurnalistilor drept dovada si au spus ca ar vrea sa se legalizeze prostitutia.

Pe drumul spre sectia 3, un barbat care conducea o Dacie papuc oprise pe Calea Grivitei sa negocieze cu doua fete, care, la aparitia politistilor, au luat-o la fuga. "Mi-au facut cu mina si am oprit din curiozitate, sa vad ce vor", explica barbatul de 28 ani, care a recunoscut ca apeleaza ocazional la astfel de servicii.

Sectia 3 detinea zece prostituate din zona Garii de Nord, prost imbracate si cu un aer aproape jalnic. Mirela, una dintre ele, prinsa la Piata Matache, are 27 de ani si se prostitueaza de sase luni. Zice ca a incercat sa se angajeze la "maturat strazile", dar ca firma de salubrizare i-a cerut spaga 200 de euro. Are o fetita de 1 an si jumatate si un sot inchis pentru tilharie, care va iesi din inchisoare peste opt ani. "Iau pe noapte 100 de lei si am vreo doi-trei clienti, dar fac doar sex normal, nu ce fac celelalte fete", zice Mirela.

Dupa raidul pe la sectii, politistii au purces "pe teren". Pe fosta strada Stefan Furtuna, cunoscuta drept un cuib al prostituatelor, trotuarul era "curat". Exact la Gara de Nord, politistii au recunoscut-o pe Anisoara, o prostituata de 37 de ani, supraponderala si tifnoasa la vederea presei. Ea zicea ca are un copil in virsta de 20 de ani, ca nu are din ce trai si ca a incercat sa se angajeze la salubrizare, dar, dupa cum spun si celelalte fete, i s-a cerut spaga.

Ratacind pe strazi in cautare de prostituate, politistii au gasit o pereche grabita, din care l-au recunoscut pe "Chinezu", un tinar infractor care fura din casele oamenilor. Cu el se afla o pustoaica ce parea minora, desi ea sustinea ca "avea 20 de ani", care, dupa cum ne-a zis, a iesit cu iubitul la o "plimbare romatica". Politistii au retinut-o si pe ea.

Pe Calea Victoriei, doua fete putin grabite au spus politistilor ca au mai avut probleme cu politia pentru ca nu aveau acte in regula. Aduse la sediul sectiei 1, fetele si-au amintit ca sint prostituate. "Alegem doar clienti straini: ii intrebam in engleza cit e ceasul, iar daca ei ne raspund in limbi straine, le propunem sa se distreze, de la 50 de euro in sus", spune una dintre ele.

Actiunea de joi spre vineri face parte din proiectul de "curatare" a prostituatelor de pe strazi, derulat de Politia Capitalei intre 1 septembrie si 31 noiembrie si a strins la cele trei sectii aproape 30 de prostituate. Evenimentul a fost initiat pentru ca sanctionarea prostituatelor prin amenzi nu mai dadea rezultate, deoarece fetele nu le plateau. Actiunea politiei presupune infiintarea echipajelor de politie in locurile unde se stie ca prostitutia e in floare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.