Un nou ansamblul rezidential se va construi in Bucuresti in locul unei fabrici. Firma Jafco Holding Romania, actionarul majoritar al Chimopar Bucuresti, va dezvolta, in parteneriat cu un consortiu de banci internationale, un proiect comercial estimat la 150 de milioane de euro pe amplasamentul actual al fabricii de materiale chimice din Capitala. Fabrica va fi relocata. Ansamblul comercial va include, printre altele, un Media City Mall, cu 115 magazine, un hipermarket, cinematografe, galerii de mobila, magazine de bricolaj etc. Totul se va construi pe un teren cu o suprafata de 26 de hectare situat chiar la intrare pe Autostrada Soarelui.

Lucrarile vor incepe in luna aprilie a anului viitor si vor dura 18 luni. Jafco Holding detine 73,1% din capitalul Chimopar (fosta Intreprindere Chimica Dudesti), firma listata la Bursa de Valori Bucuresti. Conform MEDIAFAX, Jafco Holding este controlata de Jaffal Imad, cetatean libanez, care este directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Chimopar.

Acest anunt confirma tendinta din ultimii ani, cind mai multe fabrici au fost relocate, iar terenul respectiv a fost destinat unor dezvoltari imobiliare. Cel mai cunoscut exemplu ese Semanatoarea, unde se construieste Sema Park. Recent, s-au anuntat astfel de intentii si pentru fabricile Tricodava si Frigocom.