Ofiteri ai SPP dislocati in Sudan au trecut, joi, primul lor test real, o data cu vizita la El Fasher a secretarului general ONU, Ban Ki-Moon. Secretarul general al ONU a fost protejat, in timpul vizitarii regiunii Darfur, de garzile


Ofiteri ai SPP dislocati in Sudan au trecut, joi, primul lor test real, o data cu vizita la El Fasher a secretarului general ONU, Ban Ki-Moon. Secretarul general al ONU a fost protejat, in timpul vizitarii regiunii Darfur, de garzile speciale compuse din ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza din Romania si din cei americani ai serviciului de securitate al Natiunilor Unite. Intr-o relatare din El Fasher, capitala statului Darfur Nord, a corespondentului "The Guardian" se face trimitere la tactul de care au dat dovada grazile de corp ale secretarului general, cind acesta a fost inconjurat pe neasteptate de loclanici, chiar daca erau din cei favorabili procesului de pace al ONU pentru aceasta zona. Textul din "The Guardian" nu face referire stricta la originea echipelor de securitate ale lui Ban Ki-Moon insa, conform unor surse din rindul acestora, e vorba despre americani si despre romani. Romanii sint ofiteri de elita ai SPP, dislocati in zona la mijlocul lunii iulie, pentru o prima etapa de un an de zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.