Un pompier cu 12 ani experienta a murit vineri la prinz, dupa ce coarda de salvare cu care s-a legat pentru a intra intr-un apartament aflat la etajul sase al unui bloc din Constanta s-a rupt.





Sublocotenent po

Un pompier cu 12 ani experienta a murit vineri la prinz, dupa ce coarda de salvare cu care s-a legat pentru a intra intr-un apartament aflat la etajul sase al unui bloc din Constanta s-a rupt.

Sublocotenent postmortem Iulian Arusoaie Plt. maj. Iulian Arusoaei s-a prabusit in gol de la aproximativ 15 metri. Tragedia n-ar fi avut loc daca batrinul in apartamentul caruia se produsese incendiul ar fi deschis usa pompierilor.

Vineri, in jurul orei 11.30, un apel disperat la 112 semnala faptul ca intr-un apartament situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 a izbucnit un incendiu. Doua autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea s-au deplasat la fata locului si au incercat sa intervina. Pompierii s-au prezentat, in prima faza, in fata apartamentului pe sub usa caruia iesea fum si in care se afla Ipo Sandor, de 65 de ani. Barbatul, aflat in stare de ebrietate, isi pusese niste carne intr-o tigaie, ca sa-si faca de mincare, dar uitase de ea. Fumul produs de tigaia care incepuse sa arda a alertat locatarii, care, la rindul lor au anuntat pompierii.

Pentru ca locatarul nu a deschis usa, echipa condusa de plt. maj. Iulian Arusoaei a hotarit sa intre in apartamentul incendiat coborind cu o coarda de salvare de la etajul sase la etajul cinci. Potrivit lt. col. Gabriel Niculae de la ISU, trei dintre colegii pompierului au asigurat coarda, iar Iulian a inceput sa coboare. Nu au trecut decit citeva momente si tragedia s-a petrecut.

O vecina care privea intreaga operatiune de la un balcon invecinat a apucat sa strige la un moment dat: "Mai baieti, vedeti ca se rupe sfoara!", dar, din nefericire, nimeni nu a mai putut sa intervina in ajutorul plutonierului major Iulian Arusoaei. El s-a prabusit de la aproximativ 15 metri inaltime. Colegii au chemat imediat Salvarea, care l-a transportat de urgenta la Spitalul Clinic Judetean Constanta, insa pompierul a decedat la scurt timp. Ipo Sandor, locatarul care
nu a deschis usaPolitia culege probe
de la locul incidentului

Autoritatile au declansat o ancheta pentru a stabili cum a fost posibil sa se rupa fringhia. Lt. col. Gabriel Niculae a declarat pentru Cotidianul ca este vorba de o "fringhie speciala pentru salvarea persoanelor. Se numeste coarda de salvare. Niciodata nu s-a mai intimplat o astfel de tragedie. S-a constituit o comisie de ancheta. Din ea fac parte si ofiteri de la Bucuresti. Rezultatele investigatiilor vor fi date publicitatii".

Incidentul este cu atit mai ciudat cu cit fringhia era noua, conform spuselor lui Niculae. Funia trebuia sa sustina peste 100 de kilograme. Colegii pompierului decedatFringhia care a cedat

Plt. maj. Iulian Arusoaei avea 39 de ani, era casatorit si nu avea copii. El lucra de 12 ani in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta. Conducerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative l-a avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent pe plutonierul major Iulian Arusoaei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.