MUZICA

+ Cel de-al saptelea album al trupei newyorcheze Mice Parade, nume care da si titlul acestui disc, reia multe dintre temele materialelor anterioare: acorduri minimaliste de chitara, pasaje meditative, folosirea unor instrumente neconventionale, chiar si contributia vocalistei Kristin Anna Valtysdottir, de la trupa islandeza Múm. Cu toate acestea, nu este vorba despre o criza de inspiratie. Grupul condus de percutionistul Adam Pierce reuseste inca o data sa demonstreze ca muzica electronica si post-rockul se completeaza foarte bine.

- Formatia Eagles, care in 1976 a reusit sa lanseze una dintre cele mai longevive piese din topurile „Oldies, but goldies", anume „Hotel California", a lansat de curind un nou single, „How Long". Revenirile de acest fel sint destul de periculoase, lucru care se confirma si in cazul de fata. Chiar daca piesei nu i se poate reprosa mare lucru, fiind „asezata" si corecta, nici prea multe laude nu i se pot aduce, data fiind senzatia de deja-vu pe care ti-o lasa. In aceasta toamna, Eagles urmeaza sa-si lanseze cel de-al saptelea album de studio, „Long Road out of Eden".

FASHION

+ Desi nu cred ca Louis Vuitton sau Chanel au auzit vreodata despre designerul iranian Haniyeh Abedi, ultimul show al acesteia a primit cronici destul de entuziaste, iar filmuletele de pe YouTube au extins popularitatea unei scene de moda care de-abia se formeaza. Designerii iranieni combina cu multa originalitate elemente vestimentare occidentale cu particularitatile traditionale locate, reusind sa imprime un look cite se poate de cool tinutei, desi conceptul in sine are mult potential de kitsch.

- Desi toata lumea a sperat sa fie doar un zvon alimentat de moda clubbingului, se pare ca pina la urma trendul oribil al coafurilor disco revine pe scena modei. Marea veste vine de la publicatia „Village Voice", care anunta ca „parul cret, imbibat de fixativ si aranjat in forma de casca in jurul capului vor face senzatie in aceasta toamna. Tot ce mai putem sa speram este ca acesta moda sa nu fie in nici un fel asociata cu trendul hainelor din piele care va asalta podiumurile in aceeasi perioada.

NEW MEDIA

+ Cercetatori ai IBM au publicat in ultimul numar al revistei ‘’Science’’ doua studii in care descriu, cu lux de nano-amanunte stiintifice, cum au reusit sa foloseasca retele de atomi in stocarea de date. Asta ar insemna ca toata reteaua unei corporatii ar incapea pe un fir de iarba, fiecare computer fiind de marimea unui graunte de praf. Nanotehnologiile ne fac sa credem ca, daca antisotropia va fi exploatata, un iPod de nisip ar putea stoca 1.000 de trilioane de biti. Deocamdata, nici Google nu ar indexa usor atit de multa informatie.

- In vreme ce oficialii americani au recunoscut la inceputul saptaminii ca retelele Pentagonului au fost sparte, in luna iunie, de hackeri chinezi, nici nemtii nu se lasa mai prejos in a da exemple despre cum se va muta razboiul in spatiu virtual. Ministrul de Interne, Wolfgang Schaeuble, a dat de inteles presei germane ca guvernul include in lista de „arme", intentionind sa penetreze computere ale potentialilor teroristi suspecti, troieni informatici. Feriti-va de mailurile care vin de pe adrese nemtesti oficiale! S-ar putea sa va intre in viata si sa retina fiecare tasta apasata.