"4, 3, 2" la Hollywood

Editia din acest an a festivalului international organizat de Institutul American de Film, AFI, va avea loc intre 1 si 11 noiembrie si va include prezentarea in premiera pentru publicul din Los Angeles a unor pelicule cu sanse la Oscar. Printre acestea se va numara si lungmetrajul care i-a adus lui Cristian Mungiu Palme dOr. AFI Fest reprezinta, de fapt, o ocazie de promovare pentru acesti potentiali concurenti la renumitele premii americane, potrivit Variety, citat de MEDIAFAX.

Ioan Florea la Springfield

"Topological Synapses", o serie de lucrari tridimensionale abstracte realizate de pictorul Ioan Florea, este accesibila publicului american la Galeria de arte vizuale a University of Illinois din Springfield. Expozitia si-a avut vernisajul pe 31 august, cind vizitatorii au putut dialoga cu artistul, si va dura pina pe 31 august. Intrarea este libera.

Vioara Stadivarius are proprietar proaspat

Alexandru Tomescu, singurul muzician care s-a inscris la concursul pentru darea in folosinta a instrumentului care i-a apartinut lui Ion Voicu, l-a si cistigat, informeaza NewsIn. Concursul a inceput la ora 10.00, la Sala Atelier a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti, iar Tomescu a cintat timp de 30 de minute. "A fost foarte greu pentru ca, fata de alte concursuri, nu am cintat fragmente, ci am cintat piesa integral", a declarat Tomescu.