Interventia chirugicala la care a fost supus presedintele Traian Basescu s-a incheiat, totul a decurs normal, au informat, sambata, surse oficiale, citate de Mediafax. Un prim raport medical urma sa fie furnizat Administratiei Prezidentiale in jurul
Interventia chirugicala la care a fost supus presedintele Traian Basescu s-a incheiat, totul a decurs normal, au informat, sambata, surse oficiale, citate de Mediafax. Un prim raport medical urma sa fie furnizat Administratiei Prezidentiale in jurul pranzului, dupa primirea informarii din partea medicilor urmand sa fie emis si un comunicat oficial al Presedintiei.    La aceasta ora, la Spitalul Militar Central a sosit si cealalta fiica a cuplului prezidential, Elena, impreuna cu sora sa Ioana. La spital este prezenta si sotia presedintelui, Maria. Niciunul din membrii familiei presedintelui nu a facut declaratii presei. Presedintele s-a internat, vineri seara, la Spitalul Militar Central, pentru a fi operat la glanda tiroida. Presedintia a anuntat, vineri, ca seful statului a fost diagnosticat, in cursul lunii iunie, la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central a€žDr. Carol Davila", cu un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.  Basescu le multumeste celor care l-au sprijinit moral si medicilor a€žIn primul rand, interventia chirugicala a decurs normal, nu au fost nici un fel de complicatii. Interventia propriu-zisa si examenul histopatologic, cel care determina tipul de leziune, a durat in total o ora si 45 de minute. Examenul histopatologic a confirmat ca a fost vorba de o leziune tiroidiana benigna. Presedintele se simte bine si primeste in continuare toate ingrijirile corespunzatoare. Presedintele Traian Basescu transmite multumirile sale tuturor romanilor, care in aceste zile i-au fost alaturi si care i-au trimis mesaje de sprijin si solidaritate. Presedintele multumeste echipei de medici care au efectuat interventia, precum si medicilor care au participat la pregatirea operatiei. Astazi, va vom prezenta raportul echipei de medici, care precizeaza diagnosticul si ofera amanunte despre interventia chirurgicala. Raportul este semnat de toata echipa de medici si va fi distribuit imediat. Daca apar date relevante in cursul acestei zile, le vom comunica imediat ce apar. Daca astazi nu vom mai anunta nimic, inseamna ca situatia este neschimbata si ca evolutia este in continuare buna. Maine, la orele 14:00, vom da publicitatii un nou comunicat privind evolutia post-operatorie din timpul noptii si a diminetii de duminica. Presedintele se va externa cel tarziu luni, 10 septembrie. Va multumesc". Declaratia a fost facuta de valeriu turcan, purtatorul de cuvant al Presedentiei Romaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.