Compania Ford a oferit 57 milioane de euro pentru preluarea a 72,4% din actiunile Automobile Craiova, suma inclusa in oferta financiara imbunatatita, deschisa, ieri, de comisia de privatizare a uzinei auto, oferta initiala fiind de 55 milioane de eu
Compania Ford a oferit 57 milioane de euro pentru preluarea a 72,4% din actiunile Automobile Craiova, suma inclusa in oferta financiara imbunatatita, deschisa, ieri, de comisia de privatizare a uzinei auto, oferta initiala fiind de 55 milioane de euro. Ambele oferte au fost deschise ieri, iar sumele oferite au fost prezentate de presedintele comisiei, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax. Capitalul scos la vanzare, de 72,4%, reprezinta 13,716 milioane de actiuni. Prima oferta, cea initiala, a fost de 4,0098 euro pe actiune, compania americana precizand ca doreste sa discute cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pe tema renuntarii la activele care nu tin de activitatea de productie a uzinei auto. AVAS a cerut Ford sa imbunatateasca oferta, fara sa fi deschis documentele. A doua oferta financiara, imbunatatita, a inclus un pret de 4,1556 euro pe actiune, iar Ford a agreat restructurarea Automobile Craiova, Daewoo Romania si Mecatim, prin transferul activelor conexe intr-o entitate nou-creata, a spus Vladescu, citind textul do cumentului.
Pretul oferit de Ford pentru preluarea Automobile Craiova este la un nivel apropiat de valoarea tranzactiei prin care Daewoo Automobile si-a rascumparat actiunile de la Daewoo Motor Coreea, respectiv 60 milioane de dolari.
Vladescu a mentionat ca atat contractul de privatizare, cat si legea speciala pentru privatizarea Automobile Craiova vor fi prezentate Guvernului in urmatoarea sedinta, cel mai probabil marti 11 septembrie, astfel incat intelegerea sa fie semnata miercuri 12 septembrie, la Salonul International Auto de la Frankfurt, Germania. Contractul de privatizare va fi facut public, cu exceptia unor elemente confidentiale privind planul de afaceri si proprietatea intelectuala. „Vrem ca acest contract, inclusiv legea (speciala privind tranzactia, n.r.), sa fie prezentat public si discutam acum cu Ford care sunt elementele ce trebuie sa ramana confidentiale“, a spus Vladescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.