Violonistul Alexandru Tomescu, component al Orchestrei Nationale Radio, a castigat, ieri, concursul organizat de Artexim pentru darea spre folosinta a viorii Stradivarius Elder 1702, cedata in luna martie Ministerului Culturii si Cultelor de catre familia lui Ion Voicu. El a fost singurul inscris si va canta timp de cinci ani pe acest instrument, vioara urmand sa-i fie incredintata pe baza unui contract incheiat in termen de 60 de zile lucratoare de la data semnarii procesului verbal de consemnare a rezultatului de catre membrii comisiei de concurs.

- Cum vi s-a parut concursul, comisia a fost foarte exigenta?
- In calitate de candidat, nu imi pot da cu parerea despre cum a fost comisia. Pot sa va spun ca a fost unul dintre cele mai lungi programe pe care le-am avut de facut pana acum, patru ore de muzica, si am aflat ce voi avea de interpretat abia cu cateva minute de intrarea pe scena.
- Care au fost partiturile pe care le-ati interpretat si care v-au ajutat sa castigati concursul cu unanimitate de voturi?
- Partita Re Minor de J.S. Bach si concertul in Re Minor de Jean Sibelius.
- Ati fost singurul candidat inscris in acest concurs. De ce credeti ca s-a intamplat asa? Cum este sa te bati tu cu tine insuti?