PSD incearca sa le explice pensionarilor cine le-a marit pensiile.

"PSD este alaturi de pensionari", este unul dintre sloganurile actuale ale social-democratilor. Aproape de pensionari a vrut sa fie vineri si Mircea Geoana. Zis si facu
PSD incearca sa le explice pensionarilor cine le-a marit pensiile.

"PSD este alaturi de pensionari", este unul dintre sloganurile actuale ale social-democratilor. Aproape de pensionari a vrut sa fie vineri si Mircea Geoana. Zis si facut. De organizare s-a ocupat cine altul decit specialistul in materie de intilniri cu pensionarii, Marian Vanghelie. Locul actiunii: Sala "Sadoveanu" de la Romexpo. Ora 13.30. Mircea Geoana a intirziat mai bine de 30 de minute, fapt care i-a iritat pe unii din echipa edilului din sectorul 5. Cind Geoana a coborit din masina, unul dintre acestia a spus, cu voce suficient de tare pentru a fi auzit de seful sau: "Miscati-va naiba fundurile, ca trebuia sa fiti de o ora aici". Intirzierea se pare insa ca nu i-a prea afectat pe cei aproximativ 150 de pensionari adusi de oamenii lui Vanghelie, care s-au delectat cu muzica tineretii lor, interpretata de un acordeonist, care doar la "besame mucho" nu falsa.

Cuvintul de deschidere i-a apartinut lui Vanghelie, acesta spunind cu pompa ca "astfel de actiuni au fost ordonate in toata tara de presedintele nostru Mircea Geoana". A urmat la microfon "presedintele nostru". Timp de mai bine de o ora, el s-a straduit sa explice, pe intelesul tuturor, cine a promovat si a votat in Parlament Legea pensiilor, ce va face el si PSD in continuare pentru ca pensionarii sa o duca bine (a enumerat o serie de proiecte legislative aflate in proceduri parlamentare sau in stadiu de conceptie) s.a.m.d. De motiunea de cenzura a vorbit foarte putin, si tot in contextul legat de pensii. "Miza motiunii de cenzura consta in introducerea in programul de guvernare a Legii pensiilor si in garantarea puterii reale de cumparare a pensionarilor", a declarat Geoana, care a parut ca a facut din subiectul pensii si pensionari obiectivul numarul unu al social democratilor. Chiar daca spusele lui Geoana ar fi trebuit sa placa auditoriului, aplauzele, destul de anemice, veneau mai mult din zona tinerilor si angajatilor primariei lui Vanghelie, adusi pentru a umple sala. Evident, acestia erau plasati strategic in rindurile din spate, pentru ca nu dadea bine pentru camerele televiziunilor sa vezi citeva "pensionare", intre 18 si 22 de ani, numai bune de maritat.

Mesajele populiste, de utilizat in baile de multime, au fost preluate ieri si de Mircea Geoana, desi in cazul lui nu era vorba tocmai de o baie de multime. "Ma uit la cei tineri si la cele tinere, nu numai cu ochiul, ca ce e frumos si lui Dumnezeu ii place"; "Auziti, ultima dracovenie a acestui Guvern: vor sa plateasca pensia prin carduri. Sa fim seriosi, astia traiesc numai printre baietii care speculeaza pe bursa"; "Astora de la guvernare nu le-a trecut prin cap nici o secunda sa voteze Legea pensiilor"; "Baietii astia chiar se cred smecheri, dar o sa le aratam noi ca nu sint" - sint doar citeva dintre frazele neacademice rostite de liderul PSD. Si Vanghelie a fost in nota lui obisnuita: "Azi nu am dorit sa facem cu pensionarii o intilnire cantitativa, ci ne-a interesat mai mult o intilnire cu liderii nostri"; "Prezenta unor tineri care sint prezenti".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.