Dupa bronzul obtinut in concursul feminin pe echipe, Steliana Nistor a adus delegatiei Romaniei a doua medalie la CM de la Stuttgart. Ea urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la individual compus.     Finala pentru desemnarea
Dupa bronzul obtinut in concursul feminin pe echipe, Steliana Nistor a adus delegatiei Romaniei a doua medalie la CM de la Stuttgart. Ea urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la individual compus.     Finala pentru desemnarea campioanei mondiale absolute a reunit 24 de sportive, intre care si romancele Steliana Nistor si Sandra Izbasa, ultima fiind medaliata cu bronz a editiei de anul trecut. Avand cel mai mare punctaj in calificari (61,600), Nistor a evoluat in grupa favoritelor si a debutat cu o nota de 14,875 la sarituri, care a plasat-o pe locul 7 in clasamentul provizoriu, dupa prima rotatie. Si-a pastrat pozitia si dupa exercitiul la paralele, pentru care a primit nota 15,225, dar a urcat pe locul al treilea in urma evolutiei la barna, pentru care a fost notata cu 15,550. A urmat solul, unde executia Stelianei a fost rasplatita cu 14,975, ceea ce i-a permis sa urce pe treapta a doua a podiumului, cu un total de 60,625 de puncte. Titlul mondial a revenit americancei de 15 ani Shawn Johnson (61,850), eleva Marthei Karoly, in timp ce pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Vanessa Ferrari (Italia), campioana en-titre, si Jade Barbosa (Brazilia), marea surpriza a concursului. Ieri, in finala la paralele, Stela Nistor a ocupat locul 6.     CARIERA. In varsta de 18 ani, pe care ii va implini la 15 septembrie, Steliana Nistor a inceput gimnastica in orasul natal, Sibiu, fiind apoi cooptata in lotul olimpic de la Deva, coordonat de Nicolae Forminte. Primele performante majore le-a obtinut in 2004, cand a devenit campioana europeana absoluta la junioare. In viata tinerei gimnaste a urmat apoi o perioada foarte grea, o accidentare la spate tinand-o departe de sala aproape un an. A revenit in 2006, cand a cucerit argintul cu echipa la Europenele de senioare, si a fost a patra la individual la Mondiale. Evolutia Stelianei Nistor la Stuttgart a atras atentia specialistilor, site-ul oficial al Federatiei Internationale de Gimnastica notand, dupa finala la individual compus, ca "Romania a gasit inca o data o sportiva cu calitati ridicate pentru toate aparatele". Cea de-a doua romanca prezenta in finala, Sandra Izbasa, nu si-a putut apara bronzul cucerit in 2006, trebuind sa se multumeasca doar cu locul 9. Ea are insa scuza unei accidentari la glezna stanga, suferita la CE din primavara     SPERANTE. CM de la Stuttgart se incheie astazi, cand sunt programate ultimele finale pe aparate. La masculin, sperantele noastre sunt legate de Daniel Popescu si Flavius Koczi, care incerca sa prinda podiumul la sarituri. Steliana Nistor si Catalina Ponor sunt calificate in finala la barna, iar Sandra Izbasa la sol.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.