Oferta finala este cu 2 milioane de euro mai mare decit cea facuta initial in iulie.

Producatorul American de automobile Ford a prezentat oferta sa imbunatatita pentru Automobile Craiova, de 57 de milioane de euro, respectiv 4,1556 eur
Oferta finala este cu 2 milioane de euro mai mare decit cea facuta initial in iulie.

Producatorul American de automobile Ford a prezentat oferta sa imbunatatita pentru Automobile Craiova, de 57 de milioane de euro, respectiv 4,1556 euro/actiune cu doar doua milioane de euro mai mult decit prima oferta din 5 iulie, de 55 de milioane de euro care nu a fost acceptata de catre stat. Atit oferta imbunatatita, cit si cea initiala au fost deschise ieri de catre Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de privatizare. Cele 57 de milioane de euro sint doar pentru fabrica Craiova nu si pentru celelalte active precum terenuri sau cladiri din afara Craiovei pe care americanii nu le-au dorit inca de la depunerea ofertei initiale. "Aceasta prima oferta se refera la ceea ce s-a definit activitatea principala de productie de automobile, respectiv terenuri, cladiri, hale industriale, mijloace industriale din Craiova", a explicat atunci Vladescu. Oferta financiara finala prevede faptul ca Ford a agreat cu AVAS restructurarea companiilor Automobile Craiova, Daewoo Automobile si Mecatim Craiova, in sensul transferarii activelor conexe selectate din cele trei societati intr-o entitate conexa nou creata. "Acesta este un amanunt care tine de contractul de privatizare", a precizat Vladescu.

Oferta financiara imbunatatita si irevocabila a fost inaintata presedintelui Comisiei de catre directorul pentru strategii in afaceri al Ford Europa, Lyle Waters, imediat dupa ce oferta initiala a fost prezentata public.

Vladescu a precizat ca negocierile cu Ford au fost deosebit de dure si s-au desfasurat in fiecare zi din aceasta saptamina, urmind sa se deruleze si in continuare. Presedintele Comisiei si-a exprimat convingerea ca semnarea contractului se va face in termen de o saptamina, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt. Totodata, Vladescu si-a exprimat regretul ca nu au fost mai multi ofertanti pentru Automobile Craiova, pentru ca, in acest mod, negocierile ar fi fost mult mai simple.

Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale au putut fi depuse pina pe 5 iulie.

Anterior, Comisia a mai publicat un anunt pentru depunerea de scrisori de intentie neangajante, pana pe 25 aprilie. La data limita, Comisia a primit trei oferte neangajante de la societatile General Motors Corporation, Ford Motors Company si JSC Russian Machines. General Motors si JSC Russian nu au mai depus oferte tehnice pentru societatea romaneasca.

Actionarii Automobile Craiova SA sint AVAS cu 72,4%, SIF Oltenia cu 22% si altii cu 5,5%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.