La finalul unei veri fierbinti, teatrele bucurestene isi redeschid stagiunile. Teatrul Bulandra, de Comedie sau „Ion Creanga“ aduc in atentia publicului piese de succes, dar si premiere puse in scena in modul cel mai original, totul pent
La finalul unei veri fierbinti, teatrele bucurestene isi redeschid stagiunile. Teatrul Bulandra, de Comedie sau „Ion Creanga“ aduc in atentia publicului piese de succes, dar si premiere puse in scena in modul cel mai original, totul pentru a atrage cat mai multi amatori de cultura. Nu vor lipsi nici turneele prin tara si nici festivalurile. Cei mici vor avea parte de Festivalul International de Teatru pentru Copii, iar cei mari de piese controversate. O premiera a acestei toamne este si revenirea la teatru a marelui actor Florin Piersic.

Dupa 20 de ani, actorul Florin Piersic se intoarce la teatru. Piesa „Straini in noapte“ de Eric Assous, va avea premiera pe 28 septembrie, in sala Operei Romane. „Straini in noapte“ este o comedie romantica cu rasturnari de situatii, despre seductie, minciuna si timpul care ne transforma. Unul dintre cei mai indragiti actori romani, Florin Piersic, acum in varsta de 71 de ani, evolueaza cu umor si farmec sub bagheta regizorala a maestrului Radu Beligan, avand-o ca partenera de scena pe Emilia Popescu.

'Revizorul>>isi continua periplul
Teatrul de Comedie revine in forta si in forma, dupa reprezentatiile din vara aceasta de la Edinburgh Fringe, cu „Revizorul“. Toamna aceasta, printre premierele care vor tine capul de afis se numara „Galy Gay sau 1 OM=1 OM“, de Bertholt Brecht, sau „Dumnezeu de a doua zi“, de Mimi Branescu. Pentru piesa „Galy Gay“, regizata de Lucian Giurchescu, vor urca pe scena, printre altii, Delia Nartea, Aurora Leonte, George Ivascu sau Dumitru Rucareanu. „Dumnezeu de a doua zi“, de Mimi Branescu, ii are ca protagonisti pe Delia Seceleanu si Claudiu Bleont. Acestia joaca sub indrumarea regizorului Marcel Top. Teatrul va sustine, in luna octombrie, si un turneu prin tara si strainatate, participand la mai multe festivaluri. Piesa „Revizorul“ se va juca la Alba Iulia, la prima editie a „Povestilor pentru copii si oameni mari“, si in Serbia, la Kragujevac, in cadrul JoakimInterFest. Trupa de teatru va mai sustine reprezentatii ale pieselor „Buzunarul cu paine“, „Galy Gay“, „Vine barza!!!“, la Timisoara, Arad sau Galati.

Teatrele din Europa sa vina la Bucuresti!
Printre premierele Teatrului Bulandra se numara „O scrisoare pierduta“, de I. L.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.