Epidemia de febra aftoasa la animale din regiunea Surrey a Marii Britanii, din luna august, a fost cauzata, cel mai probabil, de scurgeri ale canalizarii si de ploaia puternica si raspindita de miscarea autovehiculelor, arata un raport


Epidemia de febra aftoasa la animale din regiunea Surrey a Marii Britanii, din luna august, a fost cauzata, cel mai probabil, de scurgeri ale canalizarii si de ploaia puternica si raspindita de miscarea autovehiculelor, arata un raport al Organismului britanic pentru Sanatate si Siguranta. Raportul nu arata insa clar de la care dintre cele doua laboratoare din Pirbright suspectate ar fi pornit raspindirea virusului. Zona de supraveghere din Surrey va fi ridicata simbata la prinz. Raportul arata ca tevile de canalizare de la laboratoare prezentau urme de scurgeri. "Consideram ca apa folosita, care continea virusul, a intrat in tevile de canalizare, apoi s-a scurs si a contaminat solul din imprejurimi", a declarat Geoffrey Podger, seful Organismului. El a mai adaugat: "Cred ca este o descoperire profund socanta si va cauza multa furie in rindul fermierilor faptul ca un laborator aprobat si monitorizat de guvern poate fi responsabil de epidemia de febra aftoasa".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.