Ecluza lacului Herastrau a fost deschisa, vineri, dupa 70 de ani de construire, suma investita fiind de aproape un milion de euro. Ecluza Herastrau a fost construita intre 1933 si 1936, insa nu a functionat, iar in 2006 autoritatile loc


Ecluza lacului Herastrau a fost deschisa, vineri, dupa 70 de ani de construire, suma investita fiind de aproape un milion de euro. Ecluza Herastrau a fost construita intre 1933 si 1936, insa nu a functionat, iar in 2006 autoritatile locale au admis repararea si darea in folosinta a acesteia. Lucrarile au fost finalizate in luna august, iar apoi timp de o luna au urmat probele tehnice. Ecluza este amplasata pe malul sting al malului lacului Herastrau, aceasta facind legatura cu lacul Floreasca. Ecluza lacului Herastrau va avea doua functii - cea de agrement si cea care va indeplini functia de golire suplimentara a lacului catre lacul Floreasca atunci cind va ploua abundent, lacul Herastrau putind pune in pericol o zona din Capitala. Investitia a fost de aproape un milion de euro.

Potrivit directorului Administratiei Lacuri Parcuri Bucuresti, Virgil Cirstea, vor mai fi achizitionate alte doua vapoare cu dimensiunile ecluzei, adica maximum 17 metri lungime si patru metri latime. Anul viitor, vor functiona zece vapoare in total. Pentru un timp, cursa va ramine cinci lei, insa pe viitor se va scumpi, pentru ca si distanta se mareste. O cursa dus-intors dureaza aproape o ora cu vaporul, parcurgind opt kilometri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.