Prima vizita oficiala a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, in Romania a stårnit un interes moderat. Nu a fost o vizita impanata cu declaratii scandaloase care sa prinda prima pagina a tabloidelor romanesti. Provocari a
Prima vizita oficiala a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, in Romania a stårnit un interes moderat. Nu a fost o vizita impanata cu declaratii scandaloase care sa prinda prima pagina a tabloidelor romanesti. Provocari au fost. De exemplu, oficialul european a fost intrebat cum vede eventualitatea organizarii unui referendum, concomitent cu alegerile europarlamentare. Diplomatic, Barroso a refuzat sa raspunda la aceasta intrebare.

Referendumul legat de euroalegeri
Cu toate acestea, Barroso, presedintele CE si presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, au primit recent cate o sesizare care se refera chiar la intentia declarata a presedintelui Romaniei de a declansa un referendum privind adoptarea unui vot uninominal, exact pe 25 noiembrie, in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European. O astfel de initiativa contravine total recomandarii organismelor europene ca alegerile europarlamentare sa nu fie viciate de alte procese electorale. Presedintele Basescu a mai anuntat declansarea aceluiasi referendum si in primavara, concomitent cu euroalegerile fixate initial pentru 13 mai. Alegerile au fost amanate. La fel si referendumul. A fost fixata din nou data euroalegerilor, a reaparut si referendumul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.