Cu toate acestea, comisarul sef Bucur a fost retinut abia acum, dupa ce a fost denuntat de un subordonat, comisarul Adrian Feraru. Acesta era cercetat disciplinar si a declarat procurorilor DNA ca seful sau i-a cerut o mie de euro pentru a-i da o san
Cu toate acestea, comisarul sef Bucur a fost retinut abia acum, dupa ce a fost denuntat de un subordonat, comisarul Adrian Feraru. Acesta era cercetat disciplinar si a declarat procurorilor DNA ca seful sau i-a cerut o mie de euro pentru a-i da o sanctiune mai blanda. Procurorii DNA - Sectia de combatere a coruptiei au emis o ordonanta pentru 24 de ore. Potrivit Biroului de presa al DNA, Bucur ar fi pretins ofiterului de politie suma de 1000 de euro, pentru a-i inlesni aplicarea unei sanctiuni disciplinare mai blande.
Directia Generala Anticoruptie a precizat ca fata de politistul care a facut denuntul impotriva lui Bucur era declansata procedura administrativa a cercetarii prealabile ca urmare a unor articole aparute in mass-media, in cursul lunii august. Dupa dispunerea cercetarii prealabile a ofiterului, comisarul sef Ioan Bucur ar fi avut mai multe discutii cu subordonatul sau promitandu-i ca, in schimbul unei sume de bani, il va ajuta sa obtina o sanctiune mai usoara. "Pentru a fi mai convingator, comisarul i-a precizat ofiterului inclusiv care va fi sanctiunea care se va aplica, respectiv "amanarea promovarii in gradul urmator pe un an", lasandu-l sa inteleaga faptul ca risca o sanctiune mult mai aspra", sustine DGA.
In 3 septembrie Bucur l-ar fi asigurat pe subordonatul sau ca intelegerea ramane valabila, daca acesta va achita suma de 1000 de euro, convenind sa-i fie inmanata in dimineata de joi chiar in biroul sau din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta. In urma sesizarii facute la DGA de catre subordonatul lui, comisarul sef Bucur a fost prins luand mita, banii fiind gasiti in borseta. In acest context, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia sefului Directorului Directiei de Inspectie Interna din cadrul IGPR, chestorul Jenica Arion pe motiv ca nu a luat masuri impotriva comisarului Bucur, dupa ce SNPPC i-a comunicat acestuia abaterile disciplinare ale acestuia. Pe de alta parte, IGPR respinge aceste acuzatii pe care le considera neintemeiate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.