Ministerele, administratia publica centrala si locala, institutiile publice vor trece la plata salariilor prin card pentru angajatii din urban, pana la 31 decembrie, si la plata pensiilor din aparare, ordine publica si securitate pana la 31 martie 2008, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Proiectul de hotarare vizeaza, in acest fel, o reducere a costurilor bugetare cu plata salariilor si a pensiilor si se adreseaza angajatilor din ministere, administratie publica centrala si locala, institutiile publice din subordinea acestora si pensionarilor din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala care locuiesc in orase si municipii.

Salariatii institutiilor publice si aceste categorii de pensionari din mediul rural pot primi drepturile banesti, la cerere, prin card.

Ordonatorii principali de credite, insemnand ministere sau autoritati, vor selecta institutiile de credit pentru plata prin card, insa salariatii sau pensionarii pot opta, la cerere, si pentru alte institutii de credit.