Britanicii risca o fisura in relatiile de politica externa cu americanii, dupa ce au anuntat adminsitratia de la Washington ca desi cistiga batalii in Afganistant de fapt pierd razboiul. Potrivit ziarului "The Times", premierul britanic Gordon Brown
Britanicii risca o fisura in relatiile de politica externa cu americanii, dupa ce au anuntat adminsitratia de la Washington ca desi cistiga batalii in Afganistant de fapt pierd razboiul. Potrivit ziarului "The Times", premierul britanic Gordon Brown si ministrul de externe David Miliband, se tem ca SUA se concentreaza prea mult asupra Irakului si nu rezolva problema din linia intii a terorismului, care este Afganistanul. Neintelegerile au aparut dupa ce armata SUA si-a manifestat intentia de a continua sa bombardeze satele afgane si de a distruge cimpurile cu culturi de opiu, ceea ce submineaza strategia privind cistigarea populatiei de partea coalitiei antiteroriste. De asemenea, britanicii nu privesc cu ochi buni atitudinea indulgenta a Statelor Unite fata de presedintele afgan Hamid Karzai, care este acuzat de tolerarea coruptiei din interiorul guvernului pe care-l conduce. O sursa a declarat pentru publicatia citata ca americanii vad in Afganistan ca unele misiuni au avut succes si cred ca asta e suficient, acordind cea mai mare atentie Irakului, ceea ce duce la neglijarea unor probleme majore in tara in care a inceput lupta antiterorista. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.