Jose Manuel Durao Barroso (foto), presedintele Comisiei Europene, a afirmat ieri ca reformele in domeniul justitiei trebuie continuate, chiar daca s-au inregistrat progrese, cum ar fi crearea Agentiei Nationale de Integritate. „Nu exista loc p
Jose Manuel Durao Barroso (foto), presedintele Comisiei Europene, a afirmat ieri ca reformele in domeniul justitiei trebuie continuate, chiar daca s-au inregistrat progrese, cum ar fi crearea Agentiei Nationale de Integritate. „Nu exista loc pentru complacere”, a spus Barroso, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu.
Seful Presedintele Executivului UE a apreciat „pozitia constructiva” a Romaniei in negocierile pentru redactarea unui nou Tratat institutional, conform mandatului de la Consiliul European din iunie. Ministrii de externe ai celor 27 de state se afla in aceste zile in Portugalia, intr-o prima tentativa de a aproba noul text. Intentia presedintiei portugheze a UE este ca discutiile sa se finalizeze iar textul sa fie semnat in maximum sase saptamani.
Barroso a mai precizat ca a discutat cu Basescu situatia interna a Romaniei, provocarile in ceea ce priveste noul statut de stat membru, dar si probleme legate de „reorganizarea interna” si rolul romanilor in strainatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.