Mai multi experti americani care monitorizeaza continutul site-urile islamiste au anuntat ieri ca Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, va aparea intr-o noua inregistrare video. Mesajul va fi plasat pentru a marca sase ani de la atent
Mai multi experti americani care monitorizeaza continutul site-urile islamiste au anuntat ieri ca Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, va aparea intr-o noua inregistrare video. Mesajul va fi plasat pentru a marca sase ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001. Un poster postat pe un site il arata pe liderul terorist cu o noua infatisare. Liderul retelei Al-Qaida se foloseste de mass-media pentru a-si fabrica si mentine o imagine de erou al Islamului, pentru a purta un razboi psihologic cu Statele Unite si aliatii lor, potrivit unei analize care are in vedere strategiile de propaganda ale Al-Qaida. Un comic australian care a vrut sa-i faca o farsa presedintelui american George Bush deghizandu-se in ben Laden a fost arestat. Bush se afla la Sydney, unde astazi se vor deschide lucrarile Forumului Asia-Pacific (APEC). Acesta a fost primit printr-o serie de proteste inedite, care au culminat cu o actiune in care zeci de persoane si-au dat jos pantalonii. Liderul american a facut doua gafe de proportii in discursul sau, pe care a incercat sa le dreaga cu un zambet.

Doua centre americane specializate in monitoriza rea site-urilor islamiste sustin ca Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, urmeaza sa se adreseze poporului american, intr-o inregistrare video care va fi difuzata la implinirea a sase ani de la atentatele din 11 septembrie, relateaza AFP. „Ne asteptam ca aceasta sa fie difuzata in urmatoarele 72 de ore“, a anuntat IntelCenter. Anuntul a fost facut printr-un mesaj publicat pe forumurile islamiste de As-Sahab, principalul organ media al retelei Al-Qaida. „In curand, daca va vrea Dumnezeu, va fi difuzata o inregistrare video a seicului leului, Osama ben Laden“, afirma mesajul afisat pe site-urile islamiste si semnat As-Sahab. Anuntul este insotit de o fotografie a lui ben Laden, cu barba neagra, si nu grizonata, ca in majoritatea imaginilor de pana acum. Liderul Al-Qaida are o noua infatisare pentru ca s-a vopsit. Desi alti membri ai retelei apar deseori in inregistrari video, Osama ben Laden nu a mai transmis decat mesaje audio in ultimii trei ani. Discutiile purtate pe un forum extremist indica si „un cadou“ care va fi oferit la 11 septembrie, insa un expert afirma ca acest termen este folosit in general pentru inregistrarile video ale lui ben Laden sau alte materiale de propaganda si nu la un eventual atentat. In iulie, Senatul american a decis dublarea recompensei oferite pentru informatii care ar permite capturarea sa, aceasta ajungand la 50 de milioane de dolari. Capturarea si uciderea lui Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, este „o prioritate absoluta“, a declarat joi Frances Townsend, consilier pentru securitate interna al Casei Albe.

Sydney: Proteste bizare la sosirea lui Bush
Presedintele american George Bush a sosit marti la Sydney, pentru a participa la summitul Asia-Pacific (APEC) care incepe astazi. Bush a fost primit cu numeroase manifestatii de protest, care de care mai bizare: oameni cu palmele insangerate cu vopsea, comici, dintre care unul deghizat in Osama, pancarte pe care scria „criminal de razboi“. Comicii au ajuns la 10 metri de hotelul in care este cazat liderul american, dar au fost arestati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.