Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a recunoscut vineri ca autoritatile locale au fost depasite de situatie in unele zone, in conditiile in care multi sinistrati s-au plins ca nu primisera inca apa si alimente. "Poate ca ar fi un termen fortat źdepasit╗, dar in anumite zone sintem intr-adevar depasiti de situtie", a declarat Finkelstain, citat de MEDIAFAX.

Multi dintre sinistrati s-au aratat nemultumiti ca vineri dupa-amiaza nu primisera inca alimentele sau apa potabila promise de Guvern drept ajutor. Finkelstain sustine ca ajutoarele exista, dar distributia se face cu dificultate. "Am primit ajutoare de la Guvern joi, in cursul serii, si am inceput sa le distribuim azi-dimineta (vineri - n.r.) din partea de vest a orasului, cea mai afectata, spre cea de est. Totul se desfasoara greu deorece distribuim cu ajutorul unor Dacii papuc ce nu pot intra in zonele aflate inca sub ape", a spus Finkelstain.

Alimentarea cu apa potabila a orasului Tecuci a fost reluata, dar primarul recomanda in continuare fierberea ei inainte de utilizare. Alimentarea cu energie electrica a fost reluata in proportie de 85%, fiind practic imposibil de restabilit in zonele inundate. Tot in regiunile calamitate este intrerupta si aprovizionarea cu gaz metan.

Prefectul de Galati, Mihai Capra, a declarat vineri ca apa din zonele ramase inca inundate in Tecuci va fi evacuata in totalitate abia simbata. "Nu am putut face brese in digurile de la riul Birlad, deoarece nivelul riului era foarte ridicat. Pina miine (simbata - n.r.) la ora 10.00 speram sa evacuam apa din toate zonele orasului", a declarat Capra.

Trei persoane decedate, peste 1.300 evacuate, aproximativ 1.300 de locuinte inundate, 21 de localitati afectate de ape, acesta este ultimul bilant al inundatiilor din judetul Galati, transmis vineri de Prefectura judetului. (P.B.)