In capitala Moldovei lipseste un targ de pasari si animale mici de companie in care vanzatorii si cumparatorii sa poata face comert. Pe parcursul ultimilor ani, targul de pasari si animale mici a fost mutat de cateva ori in diferite locatii, iar acu
In capitala Moldovei lipseste un targ de pasari si animale mici de companie in care vanzatorii si cumparatorii sa poata face comert. Pe parcursul ultimilor ani, targul de pasari si animale mici a fost mutat de cateva ori in diferite locatii, iar acum, oficial, a disparut cu desavarsire. Sunt tolerati doar cativa vanzatori de pestisori de acvariu, iepuri si hamsteri la Piata „Doi Baieti“.

Recent, un grup de vanzatori de papagali a depus la primarie o sesizare-protest si o cerere in care solicita sprijin pentru amenajarea unui nou targ de acest gen. Fostul targ a disparut oficial deoarece pe timpul isteriei cu gripa aviara s-a decis ca papagalii, pasarile de companie sau pasarile vii pentru consum sa fie in afara legii. Specialistii si crescatorii sunt de parere ca masura a fost luata abuziv, deoarece papagalii nu au avut nimic de-a face cu gripa aviara. „Nu este normal sa se ia masuri si impotriva vanzarii de papagali. Problema cu aviara a afectat pasari care traiau sub cerul liber, ori papagalii traiesc in custi, in case. A fost un abuz si acum continua“, a declarat Ioana Petre, proprietara unei adevarate crescatorii de papagali.

Lantul slabiciunilor este 'legat>> de Prefectura si Guvern


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.