Meteoritul care a cauzat extinctia dinozaurilor nu a fost un caz izolat, ci facea parte dintr-o imensa ploaie de meteoriti, care a cuprins o buna parte din Sistemul Solar. Pe Marte, Venus si chiar si pe Luna inca se mai pot observa „cicatricel
Meteoritul care a cauzat extinctia dinozaurilor nu a fost un caz izolat, ci facea parte dintr-o imensa ploaie de meteoriti, care a cuprins o buna parte din Sistemul Solar. Pe Marte, Venus si chiar si pe Luna inca se mai pot observa „cicatricele” cauzate de aceasta catastrofa interplanetara. Cea mai mare parte a oamenilor de stiinta sustin ca dinozaurii au disparut ca urmare a unei coliziuni a unui asteroid imens cu Pamantul, acum 65 de milioane de ani. Studiile recente au demonstrat ca reptilele uriase au disparut cu 100 de milioane de ani mai devreme, atunci cand doi asteroizi imensi s-au ciocnit, cauzand o ploaie de meteoriti. Coliziunea s-a produs in interiorul sirului de asteroizi care se gasesc intre Marte si Jupiter. Unul din asteroizi avea diametrul de 60 de km, iar celalalt de 170 de km. Din coliziune au rezultat mii de meteoriti. Acestea sunt rezultatele studiilor recente, realizate de expertul in asteroizi William Bottke. Coliziunea dintre cei doi asteroizi a dat nastere actualei familii de asteroizi numita Baptisina, situati intre Marte si Jupiter si de la care au pornit cercetarile, mergand pe urmele trecutului, pana au descoperit marea coliziune. Numeroasele fragmente care au ramas in spatiu dupa ciocnire sunt cauza pentru care numarul de particule si meteoriti care au ajuns pe Pamant s-au dublat de atunci. Dintre aceste fragmente, cel mai faimos este cel care a determinat disparitia dinozaurilor si a celorlalte specii care traiau pe Pamant atunci. Probabilitatea acestui studiu se ridica la 90 la suta.

Terapii revolutionare impotriva cancerului, bazate pe studiul genomului uman
Noi terapii revolutionare pentru tratarea diferitelor forme de cancer ar putea sa apara peste aproape 10 ani, odata cu incheierea studiilor asupra genomului uman.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.