Inca de anul trecut, cand isi facea reclama prin cinematografele autohtone, iata ca „Ratatouille“ a ajuns si pe ecranele romanesti. O comedie animata spumoasa, despre un sobolan, Remy, mare gurmand, care face parte dintr-o comunitate de
Inca de anul trecut, cand isi facea reclama prin cinematografele autohtone, iata ca „Ratatouille“ a ajuns si pe ecranele romanesti. O comedie animata spumoasa, despre un sobolan, Remy, mare gurmand, care face parte dintr-o comunitate de rozatoare. El reuseste sa-si implineasca visul de a gati si chiar sa devina bucatar-sef al unui restaurant de lux din Paris.

Apartinand unei colonii mai mult decat numeroase, „familia“, Remy are un frate mancacios, Emile, si un tata autoritar care nu permite apropierea fiilor sai de oameni sau sa iasa din tiparele „rozatoricesti“. In incursiunile pe care eroul nostru le face in casa unei batrane, in podul careia colonia si-a gasit adapostul, acesta gaseste o carte de bucate care-i apartine celui mai mare si mai important bucatar din Paris si din intreaga Franta - Gusteau. Acesta are o emisiune la televizor, si gateste dumnezeieste. Remy fura meseria - la fel ca orice ucenic - de la maestrul sau, numai ca in acest caz cei doi nu se cunosc... Intr-o buna zi, Remy si marea sa familie sunt descoper iti de batrana si se vad nevoiti sa fuga din casa acesteia. De aici incepe adevarata aventura a sobolanului nostru. El se pierde de grup si ajunge pe strazile Parisului. Fascinat de luminile, de stralucirea si eleganta metropolei, Remy nimereste, calauzit de rodul imaginatiei sale - imaginea lui Gusteau - sub unul dintre cele mai luxoase restaurante din oras. Chiar restaurantul acestuia. In urma unei cronici nefavorabile restaurantului sau, scrisa de cel mai temut critic culinar din Franta, Gusteau sufera un infarct si moare.

Remy isi vede visul cu ochii
Restaurantul ramane pe mana lui Skinner, bucatar si el, care se pricepe prea putin sa mentina renumele localului. Remy devine, fara sa vrea, bucatar, fiind prins de Linguini, baiatul de serviciu al restaurantului, dar si fiul nelegitim al lui Gusteau, in timp ce „dregea“ o supa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.