Ministrul de externe Adrian Cioroianu a anuntat ca a ajuns la un acord cu presedintele Traian Basescu in privinta ambasadorilor care vor fi trimisi la Bruxelles, Londra, Moscova si Washington. Surse diplomatice au dezvaluit urmatoarele nominalizari:
Ministrul de externe Adrian Cioroianu a anuntat ca a ajuns la un acord cu presedintele Traian Basescu in privinta ambasadorilor care vor fi trimisi la Bruxelles, Londra, Moscova si Washington. Surse diplomatice au dezvaluit urmatoarele nominalizari: Adrian Vierita la Washington, Ion Jinga pentru Londra, Constantin Mihail Grigorie, actualul ambasador din Turcia, la Moscova, iar Mihnea Motoc, in prezent ambasador la ONU, este propus la UE. Totusi, de la Cotroceni, care trebuie sa-si dea avizul, nu sunt excluse surprizele. Propunerile au plecat ieri spre Guvern, urmand sa ajunga la presedintele Traian Basescu. Partidele politice au avut partea lor in negocieri. PSD-ul este multumit cu cei patru nominalizti, PD-ul spune ca Basescu are ultimul cuvant, PC-ul asteapta ca propunerile sa fie inaintate comisiilor de politica externa. Teodor Melescanu considera ca cei patru reprezinta o alegere „excelenta“ si a precizat ca Jinga si Grigorie au fost sefi de cabinet la el.

Lista ambasadorilor in SUA, Marea Britanie, Rusia si la UE a fost trimisa, ieri dimineata, premierului Calin Popescu Tariceanu, a anuntat Ilie Banica, purtatorul d e cuvant al MAE, citat de Mediafax. Banica a spus ca, ulterior, lista va ajunge la presedintele Traian Basescu, pentru finalizarea procesului formal de numire a ambasadorilor. Dupa aceea, numele vor fi facute publice. „Urmeaza faza formala de numire propriu-zisa. Practic, in cursul acestei dimineti, documentele de formalizare au plecat de la MAE catre Cabinetul prim-ministrului pentru avizare, ulterior urmand sa ajunga la domnul presedinte pentru acord“, a spus Ilie Banica. Ilie Banica a refuzat sa confirme numele vehiculate pana in prezent pentru ambasadele de la Washington, Londra, Moscova si pentru misiunea de la Bruxelles, subliniind ca acestea vor fi cunoscute dupa incheierea procesului formal de numire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.