Dan Ilie Morega, presedintele filialei Gorj a PNL, profesor universitar la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii „Constantin Brancusi“ din Targu Jiu, a obtinut diploma de „doctor habilitat“ la o universitate particu
Dan Ilie Morega, presedintele filialei Gorj a PNL, profesor universitar la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii „Constantin Brancusi“ din Targu Jiu, a obtinut diploma de „doctor habilitat“ la o universitate particulara din Chisinau, iar echivalarea acesteia in Romania s-a facut printr-un „fals“, asa cum sustine secretariatul general al Ministerului Educatiei.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare s-a autosesizat in privinta titlurilor stiintifice obtinute de profesorul Dan Ilie Morega. Acesta a obtinut titlul de doctor in economie, in 1982, la Academia „Stefan Gheorghiu“ - pentru pregatirea si perfectionarea cadrelor de conducere din Bucuresti. In 1991, ministrul invatamantului de atunci, Mihai Golu, a semnat un ordin prin care impunea tuturor cadrelor universitare sa-si echivaleze titlurile stiintifice, potrivit noilor reglemetari de dupa Revolutie. Deoarece, in acea perioada, exista un vid juridic, acest document nu a fost publicat in Monitorul Oficial, fapt pentru care cei mai multi promovati ai acestei academii de par tid nu s-au conformat acestui ordin de ministru. Dan Morega care, intre timp, pe baza aceste diplome de „Stefan Gheorghiu“, a fost promovat conferentiar universitar (1966) si profesor universitar (1968) a reusit, abia in 2001, la Universitatea Libera Internationala din Moldova de la Chisinau, institutie particulara de invatamant superior, sa obtina „Diploma de doctor habilitat“. In baza acestor documente, din 2002 pana in 2006 a functionat, este adevarat, cu intreruperi, ca decan al Facultatii de Stiinte Economice. Potrivit secretariatului general al Ministerului Educatiei, echivalarea acesteia in Romania, ca „Diploma de doctor in domeniul Relatii Economice Internationale“ s-a facut printr-un fals si prin „presiunea politica a partidului de guvernamant din 2001 (PSD, n.r.)“, asa cum ne-a precizat biroul de presa al Ministerului Educatiei.

Numarul de inregistrare apartine altei persoane
„Propunerea de echivalare n-a urmat procedura legala; fisa (pe care o depunem in copie) contine omisiuni, respectiv „Echivalare diploma de doctor“, si nu „Echivalare diploma de doctor habilitat“ cu „Diploma de doctor“, cum s-a procedat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.