Presedintelui Rompetrol Group, Dinu Patriciu, a declarat, ieri, ca a intrat in posesia unei parti din banii obtinuti din tranzactia cu compania KazMunaiGaz din Kazakhstan. „O parte din bani s-a incasat, iar restul va fi transferat dupa primire
Presedintelui Rompetrol Group, Dinu Patriciu, a declarat, ieri, ca a intrat in posesia unei parti din banii obtinuti din tranzactia cu compania KazMunaiGaz din Kazakhstan. „O parte din bani s-a incasat, iar restul va fi transferat dupa primirea avizului Comisiei Europene, estimat sa fie acordat intr-un intervalul cuprins intre 45 si 60 de zile“, a declarat Patriciu, citat de Mediafax. El nu a precizat suma incasata. „O parte din banii pe care ii voi obtine in urma afacerii va fi alocata extinderii Rompetrol. Nu voi plati impozit in Romania pe sumele incasate din tranzactia cu KazMunaiGaz, intrucat afacerea a fost incheiata intre o companie elvetiana si una olandeza, in care statul roman nu a avut nici o implicare“, a spus Dinu Patriciu. Omul de afaceri ar putea incasa 2,16 miliarde de dolari sau 1,72 miliarde dolari, daca sunt scazute datoriile grupului Rompetrol.

Patriciu neaga existenta unor presiuni politice
Dinu Patriciu a mentionat ca nu au existat presiuni politice in realizarea tranzactiei c u compania din Kazahstan. „Prin aceasta afacere, care permite deschiderea spre alte surse de aprovizionare cu petrol, se sustine si strategia energetica elaborata de Ministerul Economiei si Finantelor“, a spus Dinu Patriciu. El a adaugat ca tranzactia a fost motivata, printre altele, de faptul ca Rompetrol nu detine capacitati de productie, spre diferenta de KazMunaiGas, iar compania din Kazahstan are si un terminal petrolier la Batumi. Dinu Patriciu a mai precizat ca nu s-a intalnit cu presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, in acest an.

Rompetrol urmareste noi achizitii
Rompetrol urmareste achizitii in statele riverane Marii Negre si Marii Mediterane, strategia de investitii pentru dezvoltarea grupului fiind una agresiva, a mai afirmat Dinu Patriciu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.