Afacerea Rosia Montana devine tot mai fierbinte. In mod vadit, Guvernul Tariceanu se opune din ce in ce mai vehement acestui proiect sutinut de democrati si de presedintele Basescu. Membri marcanti ai PNL vorbesc deschis despre necesitatea anularii
Afacerea Rosia Montana devine tot mai fierbinte. In mod vadit, Guvernul Tariceanu se opune din ce in ce mai vehement acestui proiect sutinut de democrati si de presedintele Basescu. Membri marcanti ai PNL vorbesc deschis despre necesitatea anularii proiectului de exploatare a aurului din Apuseni, cu orice pret, inclusiv al unor despagubiri uriase pe care statul roman ar putea fi obligat sa le plateasca catre firma canadiana Gold Corporation. Parlamentul va dezbate, in regim de urgenta, proiectul de lege PRM-UDMR prin care se va interzice folosirea cianurii in exploatarile miniere. Miza momentului adoptarii legii e uriasa, pentru ca de ea depinde soarta acestui business pentru care se duce o lupta pe viata si pe moarte, cu fonduri uriase puse la bataie in campanii de publicitate si cu personalitati straine angrenate intr-un urias dispozitiv de propaganda. Daca legea privind interzicerea folosirii cianurilor va fi votata inainte ca Gabriel Resources sa obtina toate avizele necesare pentru deschiderea minelor, canadienii pot sa-si ia adio de la aurul din Apuseni. Pentru ca insusi Alan Hill, presedintele Gabriel Resources, afirma, in urma cu doua zile, ca nu exista o alta metoda de explotare a aurului decat cea prin utilizarea cianurilor.

Alan Hill are de ce sa se teama.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.