Miyoshi Umeki, singura actrita japoneza si, totodata, prima artista asiatica care a castigat un premiu Oscar, a incetat din viata la varsta de 78 de ani, in orasul Licking, din Statele Unite. Umeki a fost recompesata cu premiul Oscar pentru Cea mai
Miyoshi Umeki, singura actrita japoneza si, totodata, prima artista asiatica care a castigat un premiu Oscar, a incetat din viata la varsta de 78 de ani, in orasul Licking, din Statele Unite. Umeki a fost recompesata cu premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita pentru rolul din lungmetrajul „Sayonara“ (1958). Ea si-a inceput cariera dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in cluburile de noapte din Japonia, unde sustinea concerte de muzica pop pentru soldatii americani. In anii '50, s-a mutat in Statele Unite, a inregistrat cateva albume muzicale pentru Mercury Records si a fost o figura prezenta la radio si una foarte populara in emisiunea de televiziune a lui Arthur Godfrey.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.