Cele mai afectate au fost actiunile SIF, care s-au depreciat, in medie, cu 1,13%. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a traversat si ieri o sedinta de corectii, de aceasta data toti cei trei indici incheind pe "rosu". Titlurile societatilor de investi
Cele mai afectate au fost actiunile SIF, care s-au depreciat, in medie, cu 1,13%. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a traversat si ieri o sedinta de corectii, de aceasta data toti cei trei indici incheind pe "rosu". Titlurile societatilor de investitii financiare (SIF) s-au ieftinit cu 1,13%, indicele celor mai lichide actiuni s-a depreciat cu 0,48% iar indicele compozit - cu 0,20%. Valoarea tranzactiilor a fost, ieri, de 8,2 milioane de euro (27,3 milioane de lei), la un volum de 55,6 milioane de actiuni transferate. "Bursa traverseaza o perioada de nesiguranta si exista in continuare un sentiment nefavorabil dinspre pietele europene si americane. Este posibil ca investitorii institutionali sa isi lichideze o parte din pozitii pentru a se reorienta catre piata valutara. Valoarea actiunilor listate a scazut, in medie, cu 0,2% pe o piata dominata de ordine de vanzare, ceea ce ar putea arata ca investitorii straini isi lichideaza portofoliile", a declarat, pentru NewsIn, Bogdan Ceuca, broker la Transilvania Capital.

Reluate la tranzactionare dupa doua zile de absenta, actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) au deschis sedinta in forta, cu o ascensiune de 3%. Emitentul a cumulat un volum de 31,15 milioane de actiuni. Cursul titlurilor RRC a variat intre un maxim de 0,1290 lei/actiune si un minim de 0,1220 lei/actiune, cotatie la care au si inchis sesiunea. In acelasi sector, actiunile Petrom Bucuresti (SNP) s-au apreciat cu 0,98%, de la 0,5100 lei/titlu pana la 0,5150 lei/titlu, in conditiile unor schimburi de 1,62 milioane de lei. SIF Oltenia a vandut inca 3,6% din Altur In segmentul societatilor de investitii, SIF Oltenia (SIF5) s-a impus, ieri, printr-un rulaj de 4,07 milioane de lei. SIF Oltenia a anuntat, ieri, vanzarea unui pachet de 9,6 milioane de actiuni emise de Altur Slatina, reprezentand 3,618% din capitalul social al emitentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.