Dumitru Miron este secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Invatamantul superior se afla in custodia sa. Prin urmare, l-am rugat ne vorbeasca despre calitatea masteratelor obtinute in universitatile romanesti, in primul
Dumitru Miron este secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Invatamantul superior se afla in custodia sa. Prin urmare, l-am rugat ne vorbeasca despre calitatea masteratelor obtinute in universitatile romanesti, in primul an de la integrare. - In ce constau azi studiile de master?
Programele de master derulate in prezent se adreseaza tuturor licen­tiatilor indiferent de specializare. Prin urmare, in timpul programelor, se reiau unele cunostinte pe care unii dintre cursanti le-au mai parcurs. Avem in derulare si programe integrate de master oferite, in parteneriat, de mai multe universitati romanesti sau impreuna cu universitati din strainatate. -Este normal ca toate universitatile sa organizeze cursuri de master?
Cred ca pot oferi programe de master toate universitatile care dispun de conditiile aferente acestui nivel de formare profesionala. Masterul ar trebui sa aiba o semnificativ mai pronuntata componenta de cercetare stiintifica si de aplicabilitate practica. O serie de programe de master oferite de unele universitati sunt departe de a indeplini aceste cerinte. Este si vina cursantilor care accepta ca, pe banii lor, sa se faca experimente profesionale indoielnice. In acest moment, procesul de autorizare sau acreditare a programelor de master se afla in derulare. Speram ca, pana in februarie 2008, sa avem finalizata evaluarea lor, deoarece in anul universitar 2008-2009, va finaliza studiile de licenta prima promotie de absolventi pe formatul Bologna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.