Guvernul a aprobat, ieri, Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru modificarea Legii cetateniei, care simplifica procedurilor de acordare, redobandire si retragere a cetateniei romane si reduce termenul de rezolvare a unei astfel de solicitari. Totodata, O
Guvernul a aprobat, ieri, Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru modificarea Legii cetateniei, care simplifica procedurilor de acordare, redobandire si retragere a cetateniei romane si reduce termenul de rezolvare a unei astfel de solicitari. Totodata, OUG faciliteaza schimbul de informatii intre solicitanti si autoritati, informeaza MInisterul de Justitie, care subliniaza ca primul element de noutate il reprezinta modificarea componentei Comisiei pentru cetatenie.Pana acum, cererile referitoare la cetatenie erau solutionate de o Comisie formata din judecatori de la Tribunalul Bucuresti, care nu pot efectua aceasta activitate cu caracter permanent, fiind implicati si in activitatea de judecata, la instanta. Comisia se intruneste o data sau de doua ori pe saptamana. Prin ordonanta propusa de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, se modifica componenta Comisiei pentru cetatenie, care va fi formata din consilieri juridici asimilati magistratilor, din Ministerul Justitiei. Odata cu componenta se va modifica si modul de lucru al comisiei. Noua comisie va lucra cu caracter permanent, intrunindu-se, daca e nevoie, de cinci ori pe saptamana. O alta modificare importanta se refera la autoritatea care ia decizii cu privire la cetatenie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.