Sute de afise cu mesaje impotriva Inalt Prea Sfintiei Sale Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, au aparut ieri dimineata prin centrul Iasiului, inclusiv pe zidurile si pe gardul Mitropoliei.

Alte zeci de afise se aflau pe langa spatiile comerciale din jurul Catedralei, dar, in scurt timp, cea mai mare parte dintre ele a disparut, dupa ce zeci de persoane dotate cu instrumente speciale le-au razuit. Grupurile de “razuitori” au aparut din curtea Catedralei, fiind probabil tineri din cadrul Institutului Teologic sau din Liga Studentilor Ortodocsi.

Afisele anti-Daniel sunt revendicate de Comunitatea Crestinilor Ortodocsi Practicanti, iar in acestea sunt prezentate mai multe motive pentru care IPS Daniel nu ar trebui sa candideze pentru inaltul scaun patriarhal. Semnatarii afiselor spun ca IPS Daniel are inclinari de dictator, fiind propus de Masonerie la functia de Patriarh si este acuzat ca in timp ce a studiat la Geneva, Elvetia, pe timpul regimului comunist, a fost angajatul catolicilor si al protestantilor.